Lungmetrajul live-action „Pinocchio”, regizat de Matteo Garrone, cu Roberto Benigni în rol principal, va avea premiera internaţională la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, în secţiunea Berlinale Special Gala, în care vor fi prezentate peliculele selectate în afara competiţiei. Peste 50 de filme au fost anunţate marţi în secţiunile competiţionale Perspektive Deutsches Kino, Panorama, Generation şi Forum Expanded.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua conducere a festivalului, reprezentată de Mariette Rissenbeek, director executiv, şi Carlo Chatrian, directorul artistic, a eliminat secţiunea „în afara competiţiei”, care va fi înlocuită de anul viitor cu Berlinale Special Gala. 

Filmele incluse aici vor fi prezentate la Berlinale Palast şi la Friedrichstadt-Palast.

Primul nume anunţat este „Pinocchio”. „Garrone reuşeşte să repovestească cunoscuta istorie prin unica lui lume de imagini. Deşi este fidel ideilor lui Carlo Collodi, a creat un Pinocchio foarte personal, care este mai vesel decât ne-am fi aşteptat”, a spus Chatrian.

În secţiunea Perspektive Deutsches Kino au fost anunţate, momentan, patru filme germane - debut şi filme studenţeşti.

În secţiunea Panorama au fost prezentate marţi 18 titluri, între care 11 premiere mondiale şi 5 debuturi în regie. Este vorba despre producţii din ţări precum SUA, Brazilia, Argentina, Franţa şi Austria.

Douăzeci de filme, între care patru documentare, şapte scurtmetraje şi cinci debuturi, au fost confirmate până în prezent în secţiunea Generation - Generation Kplus şi Generation 14plus. Aici au fost incluse producţii din ţări ca Franţa, Australia, Germania, Marea Britanie şi Mexic.

Paisprezece producţii au fost selectate în secţiunea Forum, între ele - filme din Canada, SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Liban.

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc în perioada 20 februarie - 1 martie 2020.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.