Actriţa britanică Helen Mirren va primi, la cea de-a 70-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, trofeul Ursul de Aur onorific pentru întreaga activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia va avea loc pe 27 februarie 2020, la Berlinale Palast, când va fi proiectat şi filmul „The Queen” (2006), regizat de Stephen Frears, potrivit unui anunţ făcut miercuri de organizatori.

Helen Mirren nu este doar una dintre cele mai cunoscute actriţe ale lumii, ci a fost şi una dintre cele mai tinere care s-au alăturat Royal Shakespeare Company. De-a lungul mai multor decenii, farmecul ei şi expresivitatea au fost demonstrate în diverse genuri, transmit organizatorii festivalului.

„Helen Mirren este o personalitate puternică ale cărei portretizări puternice sunt mereu impresionante. Ne suprinde întotdeauna cu interpretarea unor personaje complexe şi este marea noastră bucurie de a-i oferi Ursul de Aur onorific pentru întreaga activitate”, a spus Mariette Rissenbeek, director executiv al Berlinalei.

Pe lângă numeroasele roluri în teatru, Mirren a jucat în peste 130 de producţii cinematografice şi de televiziune. A fost recompensată cu Oscar pentru interpretarea din „The Queen” şi premiată, de-a lungul anilor, cu trofee Olivier, Tony şi Drama Desk. 

În 2003, Mirren a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Comandor pentru contribuţia la artele spectacolului.

Primul ei rol important în film a fost în comedia „Age of Consent” (1969) a lui Michael Powell. A mai jucat în regia unora ca John Mackenzie, Peter Greenaway, Robert Altman, Nigel Cole şi Michael Hoffmann.

În prezent, poate fi văzută pe marile ecrane în „The Good Liar”, de Bill Condon, unde joacă alături de Ian McKellen, dar şi în serialul „Catherine the Great” (HBO).

La Berlinala de anul viitor, vor fi proiectate, în semn de omagiu, şi filmele „The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover” (Marea Brtanie, Franţa, Olanda, 1989, r. Peter Greenaway), „The Good Liar” (SUA, 2019, r. Bill Condon), „The Last Station” (Germania, Marea Britanie, Rusia, 2009, r. Michael Hoffmann) şi „The Long Good Friday” (Marea Britanie, 1980, r. John Mackenzie).

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 20 februarie - 1 martie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.