Beijing International Film Festival va avea loc în ciuda creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus, organizatorii anunţând miercuri că ediţia de anul acesta, iniţial programată pentru luna aprilie, se va desfăşura între 22 şi 29 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu au fost comunicate detalii legat de structura, programul şi spaţiul unde va avea loc cea de-a zecea ediţie a festivalului, potrivit Variety.

Presa locală a raportat că organizatorii au lansat un videoclip care cuprinde mesaje de felicitare din partea actriţei Zhou Xun, regizorului Lu Chan şi cineastului danez Bille August.

Cinematografele din China au putut fi redeschise în urmă cu zece zile, după şase luni. Primele săli care şi-au reluat activitatea au fost cele din zonele cu risc scăzut de contaminare, iar cele din capitală au fost redeschise în weekend.

Alte două festivaluri de film din China urmează să aibă loc anul acesta - Shanghai IFF şi First Festival din Xining.

China a raportat miercuri 101 de noi cazuri de Covid-19, cel mai mare număr din ultimele trei luni. Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în regiunea Xinjiang.

Totalul contaminărilor înregistrat în China, unde a fost descoperit noul coronavirus la finalul anului trecut, este de 87.108, iar 4.658 de oameni au murit, potrivit datelor Johns Hopkins University.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.