Bebeluşul de pe coperta albumului ”Nevermind” a plonjat din nou într-o piscină, pentru a imita acea imagine devenită celebră, la 25 de ani după lansarea legendarului disc al trupei Nirvana, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 1991, bebeluşul Spencer Elden apărea pe coperta albumului ”Nevermind”. Lansat în magazine pe 24 septembrie 1991, albumul ”Nevermind” al trupei Nirvana a devenit unul dintre cele mai cunoscute materiale discografice din istoria muzicii rock şi s-a vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial.

După 25 de ani de la lansare, bebeluşul de atunci - fotografiat sub apă, pentru coperta discului original - a plonjat din nou într-o piscină, pentru a marca împlinirea unui sfert de secol de la lansarea albumului. 

Noua imagine a fost realizată de fotograful John Chapple la Rose Bowl Aquatics Center din Pasadena, California. 

”Această aniversare este importantă pentru mine. E cool şi, în acelaşi timp, puţin cam ciudat când mi se spune că acea fotografie, făcută pe vremea când eu aveam vârsta de 4 luni, a devenit o imagine emblematică pentru o întreagă generaţie”, a declarat Spencer Elden pentru New York Post.

”I-am propus fotografului să facem tot o fotografie nud (ca şi imaginea originală, n.r.). Însă ar fi fost prea ciudat, aşa că am purtat un şort de baie”, a adăugat Spencer Elden. 

În 1991, fotograful Kirk Weddle i-a întrebat pe părinţii lui Spencer dacă putea să îl fotografieze pe bebeluşul lor pentru a ilustra coperta unui album al unei trupe grunge. Soţii Elden au primit 200 de dolari pentru o şedinţă fotografică a cărei durată a fost de 15 secunde. Cârligul cu o bancnotă de 1 dolar a fost adăugat prin grafică digitală, mai târziu. Şi de această dată, fotograful John Chapple a donat aceeaşi sumă copilului devenit adult, pentru noua şedinţă fotografică.

Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, este acela care a avut ideea acestei fotografii pentru a însoţi un disc ce include piese devenite ulterior celebre, precum ”Smells Like Teen Spirit” şi ”Come As You Are”. De altfel, single-ul ”Smells Like Teen Spirit” a ajutat trupa Nirvana să ajungă în fruntea topurilor din lumea întreagă, în pofida faptului că grupul american se dorea independent şi radical.

A fost, de asemenea, începutul sfârşitului pentru liderul formaţiei. Kurt Cobain a sfârşit ”devorat” de propriul succes şi s-a sinucis pe 5 aprilie 1994, la vârsta de 27 de ani. Înainte de acea tragedie, Nirvana a avut totuşi timp să lanseze alte două albume de succes, compilaţia ”Incesticide” şi albumul de studio ”In Utero”.

Spencer Elden a devenit pictor. De altfel, printre pânzele sale se află şi un tablou cu o bancnotă agăţată de un cârlig de undiţă, în semn de omagiu adus celebrei coperte a albumului ”Nevermind”.

Kurt Cobain (20 februarie 1967 - 5 aprilie 1994) a fost solistul formaţiei grunge Nirvana, pe care a fondat-o împreună cu Krist Novoselić, în 1987, în Aberdeen. Trupa s-a stabilit mai târziu în Seattle, iar în 1990, toboşarul Dave Grohl s-a alăturat celor doi membri fondatori. Nirvana a lansat trei albume de studio - ”Bleach” (1989), ”Nevermind” (1991) şi ”In Utero” (1993) - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2014. Kurt Cobain a fost căsătorit cu interpreta şi actriţa Courtney Love, timp de doi ani, şi au avut împreună o fiică, Frances Bean Cobain.

Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit mort în casa sa din Seattle. Analizele au determinat că moartea sa a survenit, cu trei zile înainte, prin împuşcare, iar arma şi un bilet de adio au fost găsite la faţa locului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.