Mai mulţi membri din echipa de filmare care participă la următorul proiect al regizorului Alfonso Cuaron s-au bătut cu oficiali mexicani pe un platou cinematografic din Ciudad de Mexico, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O companie de producţie a precizat că cinci dintre membrii echipei sale au fost transportaţi la spital şi că mai multe obiecte personale au fost furate.

Disputa a izbucnit după ce mai mulţi oficiali mexicani au încercat să oprească filmările de la un lungmetraj regizat de Alfonso Cuaron.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Poliţiei mexicane, citat de Associated Press, a existat ”un schimb de cuvinte dure”, urmat de ”o altercaţie”, însă nu a fost raportată nicio vătămare corporală gravă.

Alfonso Cuaron, al cărui precedent film a fost ”Gravity”, o peliculă recompensată cu şapte premii Oscar, nu se afla pe platoul de filmare în timpul acestui incident.

Următorul film al cineastului mexican, al cărui titlu nu a fost deocamdată anunţat, va descrie un an din viaţa unei familii din clasa de mijloc din Ciudad de Mexico la începutul anilor 1970.

Potrivit Poliţiei municipale, bătaia a început după ce ”un grup mare de persoane...care s-au prezentat ca fiind autorităţi districtuale” a ajuns pe platoul de filmare, marţi.

Se spune că oficialii au început să confişte conurile de semnalizare rutieră pe care echipa de filmare le folosea pentru a delimita perimetrul în care urmau să fie turnate câteva scene.

Însă producătorii filmului au contrazis această relatare, afirmând că membrii echipei de producţie au fost ”agresaţi” şi că mai multe obiecte personale le-au fost furate.

”Nu a fost o «simplă ceartă» aşa cum au raportat autorităţile. A fost o agresiune şi există oameni care au fost răniţi: două femei au fost lovite; cinci dintre membrii echipei noastre au fost duşi la spital; ne-au fost furate telefoanele, portofelele şi bijuteriile. E alarmant că sindicatul muncitorilor din districtul Cuahutemoc atacă şi agresează cetăţeni care îşi exercită profesiile în mod legal”, se afirmă într-o scrisoare a producătorilor peliculei. 

Se spune că oficialii mexicani ar fi refuzat să accepte faptul că filmările aveau loc pe baza unui permis valid şi au insistat spunând că este nevoie de permise suplimentare.

Acest proiect cinematografic reprezintă primul film pe care Alfonso Cuaron îl realizează în Mexic după pelicula ”Y Tu Mama Tambien” din 2001.

Acel lungmetraj i-a avut în distribuţie pe actorii mexicani Diego Luna şi Gael Garcia Bernal şi i-a adus lui Alfonso Cuarón o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

De atunci, regizorul mexican a câştigat două premii Oscar - pentru regie şi montaj - în anul 2013, cu filmul ”Gravity 3D: Misiune în spaţiu/ Gravity”, în care au jucat Sandra Bullock şi George Clooney. Alfonso Cuarón a devenit, astfel, primul hispanic şi mexican care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor, potrivit imbd.com.

Alfonso Cuarón mai este cunoscut şi pentru regizarea filmului ”Harry Potter şi Prizonierul din Azkaban/ Harry Potter and the Prisoner of Azkaban”.

Regizorul, născut pe 28 November 1961 în Ciudad de México, a fost recompensat cu numeroase premii, între care se află un Glob de Aur şi patru premii BAFTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.