Cineastul american Barry Jenkins, premiat cu Oscar în 2017 pentru „Moonlight” şi nominalizat la premiile Academiei americane de film în 2019 pentru „If Beale Street Could Talk”, va regiza un lungmetraj despre coregraful Alvin Ailey.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost anunţat de Fox Searchlight în martie 2018, compania menţionând că are sprijinul Ailey Organisation. 

Cântăreaţa şi compozitoarea Alicia Keys va produce alături de Susan Lewis, prin compania AK Worldwide, împreună cu Judy Kinberg, Rachel Cohen şi Jana Edelbaum de la iDeal Partners.

Producători executivi ai proiectului cinematografic - care nu are încă un titlu - sunt Jenkins, Jana Edelbaum şi Susan Lewis.

Scenariul este scris de Julian Breece.

Alvin Ailey (5 ianuarie 1931, Texas - 1 decembrie 1989, New York) a fondat, în 1958, Alvin Ailey American Dance Theater la New York şi a ajutat la popularizarea dansului modern. Coregrafia sa „Revelations” este una dintre cele mai cunoscute din istoria dansului modern. 

Ailey a fost premiat la gala Kennedy Center Honors din 1988, cu un an înainte să moară din cauza SIDA. În 2014, preşedintele Barack Obama a decis să îi acorde postum Presidential Medal of Freedom.

Proiectul cinematografic are la bază biografia „Alvin Ailey: A Life in Dance”, scrisă de Jennifer Dunning. 

Fox Searchlight şi producătorii vor colabora pentru acest film cu directorul artistic al companiei de dans Robert Battle şi cu directorul artistic emerit Judith Jamison.

Barry Jenkins a fost premiat cu Oscar pentru scenariul adaptat pentru „Moonlight” şi nominalizat pentru regia filmului. Lungmetrajul a fost recompensat cu Oscar pentru cel mai bun film. Anul acesta, cineastul a primit o nouă nominalizare la categoria „scenariu adaptat”, pentru „If Beale Street Could Talk”, pe care l-a şi regizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.