Warner Bros şi-a cerut scuze după ce un cont oficial al filmului „Barbie” a răspuns la meme-urile „Barbenheimer” cu imagini ale bombei atomice, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unele imagini o înfăţişau pe Margot Robbie cu o coafură de tip ciupercă. Contul oficial al filmului „Barbie” a răspuns: „Acest Ken este un stilist”.

„Barbie” este programat să fie lansată pe 11 august în Japonia, la cinci zile după ce vor fi marcaţi 78 de ani de la atacul cu bomba atomică de la Hiroshima.

Alte meme-uri care i-au înfuriat pe utilizatorii japonezi ai reţelelor sociale includ una care îl arată pe Cillian Murphy, care l-a interpretat pe Robert Oppenheimer - cunoscut drept „părintele bombei atomice”, purtând-o pe Robbie pe umăr printr-un oraş în flăcări. Contul oficial al filmului „Barbie” a scris: „Va fi o vară de neuitat”.

Warner Bros. Japan a spus că este „extrem de regretabil că s-a reacţionat de pe contul oficial al sediului american pentru filmul „Barbie” la postările pe reţelele sociale ale fanilor „Barbenheimer”.

O zi mai târziu, sediul din SUA a declarat pentru BBC: „Warner Bros regretă implicarea recentă insensibilă în reţelele sociale. Studioul oferă sincere scuze”.

Twitter, care s-a redenumit recent X, a adăugat de atunci note ale comunităţii la postările originale pentru a evidenţia contextul istoric al atacurilor cu bombe atomice asupra Japoniei.

Numărul de decese înregistrate sunt estimări, dar se crede că aproximativ 140.000 din cei 350.000 de locuitori din Hiroshima au fost ucişi în explozia din 6 august 1945. Cel puţin 74.000 de oameni au murit când Nagasaki a fost bombardat trei zile mai târziu.

Radiaţiile eliberate de bombe au provocat moartea a mii de oameni în anii care au urmat.

Un utilizator al reţelei de socializare a postat: „Bunicul meu a fost la Hiroshima până cu câteva zile înainte ca bomba atomică să fie aruncată. Printre cei care au murit sub acel nor de ciuperci s-au numărat şi mulţi copii care erau la vârsta de a se juca cu păpuşile Barbie”.

Un purtător de cuvânt al oraşului Hiroshima a declarat pentru BBC că, după 78 de ani, va „continua să lucreze pentru a răspândi cunoştinţele şi înţelegerea impactului fizic şi psihologic al bombelor nucleare, precum şi speranţa supravieţuitorilor pentru dezarmarea nucleară”.

Distribuitorul filmului „Oppenheimer” nu a anunţat încă o dată de lansare a filmului în Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.