Serghei Polunin, care a revoluţionat lumea dansului devenind cel mai tânăr solist al Royal Ballet, este protagonistul celui mai nou videoclip Hozier, „Movement”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2015, Polunin a folosit piesa „Take Me To Church”, semnată de muzicianul irlandez, pentru ceea ce a numit atunci un ultim dans. Videoclipul, regizat de David LaChapelle, a fost un succes atât pentru balerin, cât şi pentru piesă, înregistrând peste 25 de milioane de vizualizări pe YouTube. 

Aceeaşi înregistrare încheie documentarul „Dancer”, de Steven Cantor, care vorbeşte despre evoluţia talentatului dansator ucrainean,„băiatul rău al baletului”, care i-a şocat pe experţii din industrie în 2012, când, la vârsta de 23 de ani, a demisionat de la Royal Ballet din Londra. Polunin s-a oprientat spre actorie, apărând în filme ca „Murder on the Orient Express”, de Kenneth Brannagh, şi a pus bazele propriei companii de dans - „Project Polunin” - care funcţionează la Sadler's Wells Theatre din Londra. 

Înainte de lansarea celui de-al doilea album, Hozier va porni într-un turneu în Marea Britanie şi Irlanda, pe 6 decembrie.

„Prima dată când am luat contact cu talentul lui Serghei a fost când am văzut dansul lui în colaborare cu David LaChapelle pe muzica mea. Cred că unul dintre cele mai bune lucruri care pot lua naştere din munca ta este să facă parte din viziunea sau executia unui alt artist”, a  spus Hozier.

El a continuat: „Dansul acela în sine a dat idei pentru acest cântec («Movement», n.r.), aşa că am fost incredibil de mândru să lucrez cu Serghei pentru acest videoclip”.

Muzicianul l-a descris pe Polunin ca „un talent ce apare o dată la o generaţie”: „Este un bărbat cu o incredibilă măiestrie şi artă şi demonstrează o dedicare artei lui pe care o găsesc inspiraţională”.

În luna septembrie, Hozier a lansat un EP ce va fi urmat, potrivit NME, de un album.

Hozier, pe numele său real Andrew Hozier-Byrne, s-a născut pe 17 martie 1990, în Irlanda. Albumul de debut, „Hozier”, a fost lansat în 2014 şi a inclus melodia care l-a facut celebru la nivel internaţional – „Take Me To Church”.

În 2016, Hozier a fost implicat într-o campanie împotriva abuzului domestic cu piesa „Cherry Wine”, lansată în scop caritabil. Actriţa Saoirse Ronan este protagonista videoclipului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.