În cadrul unei prezentări haute couture în aer liber, marţi, la Paris, femeia Chanel, însoţită de câinele său sau de un coş plin de flori, s-a plimbat pe malul Senei, îmbinând dezinvoltura şi eleganţa. Ambasadoarea casei Chanel, Caroline de Maigret, a deschis spectacolul într-o haină lungă de culoare albastru marin, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul de creaţie al casei Chanel, Virginie Viard, a ales cheiul de pe malul drept al Senei pentru defilarea sa de toamnă haute couture, un cadru care a adus atmosferă calmă unor ţinute relaxate şi elegante.

Îmbrăcată într-o rochie lungă de organza fără bretele, împodobită cu camelii de catifea neagră, Vanessa Paradis, o altă muză Chanel, a apărut în filmul colecţiei care va fi prezentat marţi după-amiază, casa publicând un fragment online. 

Pavajul pictat în diferite nuanţe de roz de la baza cheiului bateau-mouche, având în fundal Turnul Eiffel, a servit drept podium pentru această prezentare de modă pe malul apei. În acest sezon, Sena fascinează designerii mai mult ca niciodată: Louis Vuitton, Kenzo şi Alaïa şi-au prezentat colecţiile pe podurile pariziene.

"Dacă suntem la Paris, de data aceasta suntem chiar pe chei. Strada şi pietrele colorate solicită atât rafinament, cât şi simplitate", a explicat Virginie Viard, directorul artistic al Chanel, în catalogul de prezentare.

Colecţia mizează pe contraste: femeile pariziene, în costume elegante din tweed, cu fuste sub genunchi şi paltoane, se plimbă alături de femei mai boeme, purtând bluze largi şi eşarfe cu bentiţe.

Designerul a amestecat tweed-uri, chiffon-uri de mătase, organza şi dantelă încrustată cu motive florale şi grafice. Câteva culori strălucitoare, cum ar fi rozul Barbie, ies în evidenţă în peisajul gri monocrom.

"A te juca cu opoziţii şi contraste, dezinvoltură şi eleganţă, este ca şi cum te-ai afla pe o linie de demarcaţie între forţă şi moliciune pe care, la Chanel, o numim alură", subliniază Virginie Viard.

Rochiile sunt transparente, cu fuste ample.

În conformitate cu tradiţia de a încheia show-ul haute couture cu o rochie de mireasă, Virginie Viard a conceput o rochie fluidă, de lungime medie, cu mâneci transparente, uşor de purtat în acest sezon.

Paltoane de inspiraţie masculină, bluze uşoare accesorizate cu centură, bluze fără bretele, pantaloni cu dungi: în timp ce haute couture este mai des asociată cu rochii, această colecţie, ca şi altele prezentate începând de luni, include piese de purtat zi de zi.

Caroline de Maigret
Caroline de Maigret

Este un semn că haute couture nu este doar pentru covorul roşu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.