Michael Avenatti, avocatul lui Stormy Daniels, actriţa în filme pentru adulţi care susţine că a avut o aventură cu Donald Trump, a spus, marţi, că Michael Cohen, apărător al preşedintelui american, a primit 500.000 de dolari de la o companie asociată cu un miliardar rus, la o distanţă de câteva luni faţă de momentul în care acesta a plătit tăcerea starletei, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avenatti a mai spus că sute de mii de dolari au fost transferaţi în conturile lui Cohen de la companii între care s-au numărat gigantul farmaceutic Novartis, AT&T şi Korea Aerospace. AT&T a confirmat, marţi seară, această legătură.

Avocatul lui Stormy Daniels nu a dezvăluit sursa informaţiilor sale. Însă, într-un document de şapte pagini, Avenatti a oferit detalii despre transferuri din şi în contul pe care Michael Cohen l-a folosit pentru a îi plăti 130.000 de dolari lui Daniels, în octombrie 2016, pentru ca aceasta să păstreze tăcerea în legătură cu presupusa aventură cu Donald Trump.

Actriţa porno Stormy Daniels susţine că a avut o aventură cu Trump în 2006 şi că au întreţinut relaţii sexuale o singură dată. Preşedintele american neagă faptul că ar fi avut o aventură cu Stormy Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford.

Documente financiare consultate, marţi, de Associated Press, par să confirme anunţul lui Avenatti.

În documentul său, Avenatti susţine că Viktor Vekselberg, un miliardar rus, şi vărul său au reprezentat sursa a opt plăţi, cu un total de 500.000 de dolari, către compania lui Cohen, Essential Consultants, în perioada ianuarie – august 2017. Motivul pentru care au fost făcute aceste plăţi nu este cunoscut.

„Pare că aceste fonduri au realimentat contul în urma plăţii făcute de Michael Cohen către Stephanie Clifford”, susţine Avenatti.

Avocatul actriţei în filme pentru adulţi a mai spus că depozitele în acest cont controlat de Cohen au fost făcute de Columbus Nova, o companie de investiţii americană afiliată Renova Group, care este controlat de Vekselberg.

Richard Owens, avocatul companiei Columbus Nova, a transmis că această companie „este deţinută şi controlată exclusiv de americani” şi că, după învestitura lui Trump, firma l-a angajat pe Cohen pe funcţia de consultant de afaceri. Potrivit lui Owens, Michael Cohen a fost angajat pentru a oferi consultanţă cu privire la „potenţiale surse de capital şi potenţiale investiţii în imobiliare şi în alte businessuri”, dar fără ca acest lucru să aibă legătură cu Vekselberg.

Cohen şi avocatul său nu au transmis încă un punct de vedere. Cohen este subiectul unei anchete realizate de procurori federali în New York, dar încă nu a fost începută urmărirea penală în cazul său.

La momentul acelor plăţi se desfăşura o anchetă FBI de contrainformaţii în legătură cu posibila intervenţie a ruşilor în alegerile din SUA.

Luna trecută, Vekselberg a fost vizat de administraţia Trump pentru aplicarea unor sancţiuni în SUA. El şi-a construit averea – estimată de Forbes la 14,6 miliarde de dolari, investind în industriile de aluminiu şi petrol. Mai recent, el s-a orientat şi către echipamente industriale şi tehnologie avansată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.