Avocatul lui 21 Savage spune că rapperul a fost arestat pe baza unor informaţii incorecte privind acuzaţii mai vechi şi că îi este refuzată eliberarea pe cauţiune, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rapperul 21 Savage a fost arestat duminică dimineaţă de Serviciul pentru Imigraţie din Atlanta, pentru că viza lui de SUA a expirat în urmă cu mai mulţi ani.

Avocatul Charles H. Kuck susţine că rapperul, pe numele real She’yaa Bin Abraham-Joseph, nu a ascuns niciodată guvernului Statelor Unite statutul lui de imigrant şi că a depus o cerere pentru o viză specială ce este acordată de regulă victimelor unor infracţiuni, dar şi că Departamentul de Securitate Naţională i-a cunoscut adresa de când a depus actele pentru această viză, în 2017.

Serviciul pentru Imigraţie (ICE) susţine că Savage este cetăţean britanic a cărui viză a expirat în 2006. De când a devenit cunoscut, în 2015, rapperul a susţinut că este originar din Atlanta, iar numeroşi fani au fost suprinşi acum să afle că acesta nu este oraşul lui natal.

În 2014, el a fost arestat şi condamat, în Fulton County, Georgia, pentru o infracţiune cu droguri, însă avocatul lui contestă această reclamaţie.

„ICE nu l-a acuzat pe Abraham-Joseph de nicio infracţiune. Când era minor, familia lui a depăşit perioada vizelor de muncă, iar el, la fel ca aproximativ 2 milioane de copii, a rămas fără un statut legal, fără vina lui. Aceasta este o încălcare a codului civil şi detenţia lui Abraham-Joseph nu înseamnă decât pedepsirea lui fără niciun rost şi încercarea de a-l intimida să renunţe la dreptul de a lupta să rămână în Statele Unite”, a transmis avocatul într-un comunicat.

Câteva organizaţii civile au creat o coaliţie pentru a împiedica deportarea lui 21 Savage, iar mai multe petiţii în acest sens au circulat online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.