Filmul „Moromeţii 2”, de Stere Gulea, va beneficia de o serie de avanpremiere organizate sub forma unei caravane ce va ajunge în mai multe oraşe din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film îşi propune să ajungă în peste 50 de oraşe, în special unde nu există multiplex sau alte săli de cinema.

Prima oprire a caravanei „Moromeţii 2” va fi la Oradea, pe 29 octombrie, la Teatrul „Regina Maria”. Aici vor avea loc două proiecţii consecutive, de la orele 18:00 şi 20:30, ambele urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri în prezenţa echipei. Biletele au fost deja puse în vânzare pe Eventbook.ro la preţul de 20 lei.

Vor urma proiecţii în Piatra Neamţ (29 octombrie, ora 20:30, Cinema Patria), Hunedoara (30 octombrie, ora 19:00, Cinema Flacăra), Deva (30 octombrie, ora 20:00, Cinema Patria), Oraviţa (31 octombrie, 18:00, Cinema 3D Oraviţa), Reşiţa (31 octombrie, 20:00, Cinema Dacia), Caransebeş (1 noiembrie, 20:00, Cinema 3D Luna), Vulcan (2 noiembrie, 18:30, Cinema Luceafărul) şi Petroşani (2 noiembrie, 20:00, Cinema Victoria). Biletele pentru acestea au fost puse în vânzare de săptămâna aceasta direct la casieriile cinematografelor, respectiv online, prin Eventbook, în cazul proiecţiilor din Piatra Neamţ, Hunedoara şi Deva.

Pe 3 noiembrie, caravana va ajunge la Târgu Jiu, la Cinema „Sergiu Nicolaescu” (ora 19:00), dar şi în Drobeta-Turnu Severin, la Palatul Culturii „Teodor Costescu” (ora 19:00).

Pe 4 noiembrie, va ajunge şi în Craiova, la Teatrul Naţional, unde vor avea loc două proiecţii consecutive, ambele în prezenţa echipei, de la orele 17:30 şi 20:00. Tot două proiecţii vor avea loc şi la Sibiu, pe 7 noiembrie, la sala mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, de la 18:00, respectiv 20:30.

Timişoara se pregăteşte de premiera filmului pe 12 noiembrie, când echipa „Moromeţii 2” va ajunge la Filarmonica Banatul, unde se va întâlni cu publicul prezent la proiecţiile de la ora 18:00, respectiv 20:30. Biletele au fost deja puse în vânzare pe Eventbook.ro la preţul de 30 lei.

Alte oraşe în care va ajunge caravana sunt Iaşi, Cluj-Napoca, Ploieşti, Constanţa, Arad, Zalău, Carei, Roman, Ploieşti, Alexandria, Caracal, Slatina, Reghin, Turda, Târgu Mureş, Alba Iulia, Sebeş, Sighişoara, Mediaş, Braşov, Piteşti, Bacău, Galaţi şi Brăila.

Mai multe detalii vor fi anunţate în curând.

„Moromeţii 2” continuă povestea familiei lui Ilie Moromete şi îl are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945 - 1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Tensiunile continuă între el şi cea de-a doua soţie, Catrina, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi.

Filmul este regizat de Stere Gulea, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, producţia este realizată de Oana Giurgiu şi Tudor Giurgiu, iar în rolurile principale se regăsesc Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paştina, Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa şi Dorina Chiriac.

Premiera de gală este programată pe 5 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, de la ora 20:00, evenimentul fiind deja sold-out.

Lungmetrajul va rula în cinematografele româneşti din 16 noiembrie.

„Moromeţii 2” este o producţie Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Studioului de Creaţie al Ministerului Culturii, în colaborare cu TVR şi HBO România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.