Un atelier de lumânări în care turiştii îşi vor putea face propriile produse, folosind o tehnică veche, va fi amenajat la Târgul de Paşti de la Sibiu, la care vor fi prezenţi 45 de expozanţi din ţară şi din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A opta ediţie a Târgului de Paşti de la Sibiu va avea loc în perioada 7 - 18 aprilie şi va reuni 45 de expozanţi care îşi vor prezenta produsele de sezon în Piaţa Mare, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii evenimentului.

Noutatea acestei ediţii este atelierul de lumânări, în care oricine îşi va putea face propriile lumânări prin ”tehnica străveche a tragerii”.

"Pentru ediţia 2017 ne-am propus să aducem în centrul Sibiului o activitate foarte răspândită în Elveţia - un atelier de lumânări. Cu ajutorul liderului în echipamente pentru producţia de lumânări, o firmă din Elveţia, am construit un loc unde oricine îşi va putea face propriile lumânări prin tehnica străveche a tragerii. Pentru asta am investit în echipamente profesionale noi, astfel încât această activitate să fie sigură, plăcută şi uşor de învăţat pentru oricine. Practic - se începe cu un fitil, care este scufundat în repetate rânduri în ceară, albă sau colorată, până rezultă o lumânare cu aspectul şi dimensiunea dorită. Combinaţiile de culori şi dimensiuni sunt astfel nelimitate şi depind doar de propria imaginaţie. Costul lumânărilor depinde doar de greutatea acestora, care se cântăresc la sfârşit. Atelierul va fi deschis pe toată perioada târgului, nefiind necesară o rezervare în prealabil", a declarat Andrei Drăgan Răduleţ, reprezentant al organizatorilor.

În centrul târgului va fi amenajată o zonă de agrement, care va include un carusel tradiţional, un trenuleţ pentru copii şi o cetate gonflabilă. Nu va lipsi nici ”Căsuţa Iepuraşilor”, atracţia iubită a ediţiei trecute.

Tot în această perioadă un trenuleţ turistic va plimba vizitatorii prin centrul medieval al Sibiului.

Târgul de Paşti din Sibiu este un eveniment organizat încă din anul 2010, fiind unul dintre primele de acest tip, din ţară. Asociaţia Events For Tourism, organizatorul evenimentului, dezvoltă evenimente culturale cu scopul promovării turistice a Sibiului, cum ar fi Târgul de Crăciun din Sibiu şi CibinFEST, evenimente care aduc un număr mare de turişti, acestea fiind cunoscute la nivel naţional şi internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.