Astronautul britanic Tim Peake a participat la Maratonul de la Londra din spaţiu, de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), la o altitudine de 400 de kilometri deasupra Terrei, informează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tim Peake a străbătut distanţa clasică a maratonului - 42,195 kilometri - alergând pe o bandă rulantă, ataşat de aceasta cu un tip special de harnaşament, la bordul ISS, în timp ce o simulare a rutei urmate de competitorii de pe străzile Londrei rula în faţa lui, pe un iPad.

Astronautul britanic a încheiat cursa după 3 ore şi 35 de minute. Reprezentanţii Guinness World Record spun că timpul înregistrat de Tim Peake reprezintă un nou record - cel mai rapid maraton alergat pe orbită. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Astronauta americană Sunita Williams a participat la Maratonul de la Boston, tot din spaţiu, la bordul ISS, în 2007, şi a încheiat cursa după 4 ore şi 24 de minute.

Tim Peake, în vârstă de 44 de ani, care se află în cea de-a patra lună din misiunea lui de o jumătate de an la bordul avanpostului orbital, le-a urat succes tuturor concurenţilor înscrişi în Maratonul de la Londra, prin intermediul unui mesaj video, publicat pe internet, duminică, înainte de startul cursei.

La Marotonul de la Londra au participat peste 39.000 de concurenţi. Kenya a câştigat ambele competiţii - la masculin s-a impus, pentru al doilea an consecutiv, Eliud Kipchoge, iar la feminin victoria a revenit alergătoarei Jemima Sumgong.

Staţia Spaţială Internaţională, un proiect internaţional la care participă 16 ţări, finanţat în principal de Statele Unite, a fost creată pentru a înlocui fosta staţie spaţială sovietică MIR şi este locuită în permanenţă de echipaje de astronauţi, începând din anul 2000. Cu un cost de 100 miliarde de dolari, ISS a fost plasată pe orbită în 1998 şi pluteşte deasupra Terrei la o altitudine de aproximativ 400 de kilometri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.