Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, a fost sfătuit de medici să rămână în Noua Zeelandă până la vindecarea afecţiunii cu care a fost diagnosticat - congestie pulmonară -, la doar câteva zile în urma evacuării sale de urgenţă de la Polul Nord, după ce starea de sănătate a celebrului astronaut american s-a deteriorat brusc, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Buzz Aldrin, în vârstă de 86 de ani, care efectua o vizită la Polul Nord alături de un grup de turişti, a fost transportat pe calea aerului la Christchurch, în Noua Zeelandă, vineri, din cauza unei congestii pulmonare.

Consilierii lui au dat publicităţii weekendul trecut o serie de detalii despre evacuarea sa din Antarctica, alături de fotografii care îl prezintă pe Buzz Aldrin într-o stare de dispoziţie bună, publicate atât pe site-ul său, cât şi pe contul său de Twitter.

”Sunt îngrijit foarte bine în Christchurch. Abia aştept să merg în curând acasă şi să petrec Crăciunul alături de familia mea, dar şi să îmi continui proiectul Cycling Pathways şi cel care promovează implementarea unor aşezări umane permanente pe Marte”, a scris Buzz Aldrin pe site-ul său.

Într-o fotografie publicată pe Twitter, Buzz Aldrin poate fi văzut în timp ce citeşte un ziar pe patul său de spital. ”Mă ţin la curent cu ceea ce se petrece în lume, în timp ce sunt în carantină”, se afirmă în mesajul care însoţeşte acea imagine.

Managerul lui, Christina Korp, care a călătorit cu Buzz Aldrin în Antarctica, a publicat o serie de fotografii care îl prezintă pe Buzz Aldrin în timp ce se plimbă, asistat de o infirmieră, pe holurile spitalului din Christchurch.

Edwin Eugene Aldrin Jr., născut pe. 20 ianuarie 1930, poreclit ”Buzz”, este un astronaut american. A absolvit Academia West Point şi a zburat în 66 de misiuni de luptă în Războiul din Coreea. În 1963, a obţinut doctoratul la MIT şi a fost selectat ca astronaut. În 1966, i s-a alăturat lui James A. Lovell Jr. în misiunea orbitală Gemini 12, care a durat patru zile. Ieşirea de 5 ore şi jumătate în spaţiu a lui Aldrin a dovedit că, de fapt, organismul uman poate lucra în vidul din spaţiul cosmic.

Buzz Aldrin este cel de-al doilea om după Neil Armstrong, coechipierul său, care a păşit pe Lună, în misiunea Apollo 11, pe 20 iulie 1969. Aselenizarea celor doi astronauţi a fost difuzată în direct de televiziunea americană şi a fost urmărită de peste 600 de milioane de telespectatori din lumea întreagă, stabilind în epocă un record de audienţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.