Asociaţia Presei Străine de la Hollywood - Hollywood Foreign Press Association (HFPA) a cooptat 128 de jurnalişti pentru a se alătura votanţilor care selectează nominalizaţii şi câştigătorii premiilor anuale Golden Globes, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu noii membri Asociaţia numără 310 persoane care vor vota pentru Golden Globes 2024, reprezentând jurnalişti din 76 de ţări.

HFPA s-a angajat public să extindă în mod semnificativ baza de votanţi pentru Globuri, după ce s-a confruntat cu scandal din cauza lipsei de diversitate în rândul membrilor şi din cauza practicilor sale interne.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Anul trecut, HFPA a recrutat 103 noi jurnalişti internaţionali pentru a vota pentru Globurile de Aur 2023 care au fost decernate în ianuarie. Din acel grup, 87 revin ca alegători pentru 2024, împreună cu cei 128 de noi membri. Acest total de 215 alegători se va alătura celor 95 de membri cu drepturi depline ai HFPA.

Cu noii alegători incluşi, reprezentările etnice sunt: „25% latini, 14% asiatici, 10% persoane de culoare, 9% din Orientul Mijlociu şi 42% persoane albe”, potrivit comunicatului de presă al HFPA. „Cel puţin 17% din membrii cu drept de vot se autoidentifică drept LGBTQIA+”. 

Globurile de Aur acordate în ianuarie au fost stabilite de 200 de alegători, dintre care 52% „se identifică ca fiind diverşi din punct de vedere etnic”, conform HFPA. Pentru a fi eligibili ca alegător la Globurile de Aur, jurnaliştii trebuie să locuiască în afara S.U.A. şi să facă dovada unor „mape jurnalistice pentru instituţiile media internaţionale”.

Următoarea gală Globurile de Aur va avea loc pe 7 ianuarie 2024. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.