Dave Halls, asistent de regie la filmul "Rust", a fost condamnat vineri pentru moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins, aceasta fiind prima condamnare pentru decesul din 2021 care a zguduit Hollywoodul, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un judecător din New Mexico a acceptat vienri un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru acuzaţia de folosire din neglijenţă a unei arme mortale.

David Halls, în vârstă de 63 de ani, a fost acuzat de folosirea neglijentă a unei arme mortale în legătură cu împuşcătura din octombrie 2021 pe platoul din Santa Fe din Western. Halls i-a înmânat lui Alec Baldwin un revolver Colt 45 cu care a tras în timp ce exersa, împuşcând-o pe Hutchins. Avocaţii lui Halls şi Baldwin au spus că niciunul dintre clienţii lor nu a ştiut că erau cartuşe reale în arma de foc.

În timpul unei pledoarii video, vineri, Halls nu a contestat acuzaţia. El a răspuns la întrebările judecătorului, deşi nu a mai făcut nicio declaraţie cu privire la incident.

„El, la fel ca mulţi alţii, este extrem de traumatizat şi marcat de vinovăţie şi de atâtea alte sentimente, de ce aş fi putut face mai bine, cum aş fi putut schimba lucrurile?”, a spus avocatul său, Lisa Torraco, în timpul audierii.

Torraco i-a cerut judecătorului să amîne sentinţa şi a susţinut că rolul său de coordonator de siguranţă nu era să controleze modul în care oamenii manipulau armele de foc, ci să se asigure că au loc întâlniri sigure.

Procurorul Kari Morrissey a susţinut că, în calitate de coordonator al siguranţei, era responsabilitatea lui Halls să se asigure că arma de foc nu avea cartuşe reale şi că au existat probleme de siguranţă anterioare pe platoul de filmare care implică descărcări de arme de foc.

Judecătorul districtual Mary Marlowe Sommer l-a condamnat pe Halls la o pedeapsă de şase luni cu suspendare cu eliberare condiţionată nesupravegheată, amendă de 500 de dolari, 24 de ore de serviciu în folosul comunităţii şi participarea la un curs privind siguranţa armelor de foc.

Baldwin şi armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, au fost acuzaţi de două acuzaţii de omor involuntar din cauza morţii lui Hutchins. Taxele de îmbunătăţire a armelor pentru ambele au fost renunţate la sfârşitul lunii februarie.

Halls, un veteran al industriei, care a participat la realizarea a peste 80 de producţii, inclusiv „The Matrix Reloaded” şi „The Crow: Salvation”, a fost singurul membru al echipei „Rust” care a acceptat negocierea. Procurorii au spus că a cooperat.

Rămâne neclar dacă va depune mărturie în numele acuzării într-o audiere preliminară din mai în care Marlowe Sommer va decide dacă există motiv pentru a-i judeca pe Baldwin şi pe
armuriera Hannah Gutierrez-Reed.

Baldwin a pledat nevinovat pentru o acuzaţie penală de omucidere involuntară. Actorul a spus că s-a bazat pe experţi - Gutierrez-Reed şi Halls - pentru a se asigura că arma de foc era
sigur de utilizat.

Gutierrez-Reed, care era responsabilă de siguranţa armelor de foc şi de antrenament, va pleda, de asemenea, nevinovat, potrivit avocatului ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.