Rapperul A$AP Rocky, pe numele real Rakim Mayers, a depus joi mărturie în procesul de la Stockholm, unde a subliniat că acţiunile lui din timpul confruntării violente cu un bărbat au reprezentat autoapărare. Probele prezentate de procurori demontează afirmaţiile americanului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A$AP Rocky  a pledat nevinovat marţi, la începutul procesului.

Joi după-amiază, el a depus prima mărturie în proces, după ce adolescentul în vârstă de 19 ani implicat în incident a declarat că a fost bruscat de rapper şi cei care îl însoţeau.

„Totul părea că merge bine”, a spus Mayers despre momentul în care doi bărbaţi s-au apropiat de el şi anturajul lui. Unul dintre bărbaţi, Mustafa Jafari, în vârstă de 19 ani, a început să vorbească cu garda lui de corp. „Următorul lucru pe care mi-l amintesc: garda mea de corp îl ridica pe unul dintre ei”, citează Variety.

Mayers a adăugat că situaţia devenise, la un moment dat, „destul de înspăimântătoare”.

„Nu am vrut să îi provocăm pe oamenii aceştia. Voiam doar să ne îndepărtăm de ei”, a mai spus el.

Mărturia lui Mayers a venit după ce procurorii au prezentat imaginile suprinse de camerele de supraveghere de la un restaurant din zonă în care poate fi văzut cum garda de corp a rapperului îl ridică ţinându-l de gât pe Jafari înainte de al arunca la pământ. Procurorul Daniel Suneson a spus că înregistrarea publicată de Mayers pe contul de Instagram a fost editată de echipa rapperului, pentru a-şi susţine declaraţia privind autoapărarea, şi că versiunea needitată demonstrează că nu a fost cazul de apărare.

Potrivit USA Today, Mayers a mărturisit că bodyguard-ul lui ştie că trebuie să îl protejeze cu orice preţ, dar că nu este o persoană violentă din fire.

Cei trei bărbaţi acuzaţi în proces au spus că Jafari i-a hărţuit şi că s-au simţit ameninţaţi de comportamentul lui. A$AP Rocky a spus în faţa curţii de justiţie că tânărul părea a fi sub influenţa drogurilor.

„Nu am vrut să ne luptăm”, a spus Jafari miercuri. „Le-am spus că sunt un tip de treabă, nu unul rău. Nu l-am atins pe niciunul dintre aceştia trei”.

Procurorii au spus că americanii l-au agresat pe Jafari şi l-au lovit cu o sticlă. 

În vârstă de 30 de ani, rapperul, modelul şi producătorul muzical a fost reţinut pe 3 iulie, împreună cu doi cunoscuţi ai lui, în legătură cu o altercaţie care a avut loc în centrul oraşului Stockholm pe 30 iunie.

Dacă va fi găsit vinovat, Mayers riscă 2 ani de închisoare.

Detenţia lui Mayers a stârnit nemulţumiri în rândul fanilor, dar şi al unor celebrităţi precum Kim Kardashian şi Rod Stewart. 

Preşedintele american Donald Trump a declarat că garantează personal şi i-a cerut prim-ministrului suedez să îl elibereze, solicitare respinsă ferm de guvernul de la Stockholm, care a subliniat că nu se implică în acţiunile justiţiei.

Rapperul, cunoscut pentru piesa „Praise the Lord”, se afla în Stockholm pentru a cânta la festivalul Smash. Detenţia a dus la anularea celorlalte concerte programate.

Mayers a debutat discografic în 2011, cu „Live.Love.A$AP”. Cel mai recent album al lui, „Testing”, lansat anul trecut, a ajuns pe locul al patrulea în Billboard 200.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.