Artişti de renume şi numeroşi fani ai cântăreţului David Bowie au participat duminică, ziua în care legendarul artist britanic ar fi împlinit vârsta de 70 de ani, la un concert de caritate ce a fost organizat la Londra în memoria starului, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Staruri precum Simon Le Bon, Tony Hadley şi La Roux s-au numărat printre artiştii care au susţinut recitaluri la acest eveniment, organizat cu doar două zile înainte de comemorarea unui an de la dispariţia celebrului cântăreţ.

Actorul Gary Oldman, un bun prieten al lui David Bowie, a interpretat primul cântec din acel show.

Evenimentul, ce a avut o durată de trei ore şi a fost organizat în Brixton, districtul londonez în care s-a născut celebrul cântăreţ, a inclus şi coveruri ale unora dintre cele mai renumite piese ale acestuia, precum ”Let's Dance” şi ”Changes”.

Tony Hadley din grupul Spandau Ballet şi Joe Elliott din trupa Def Leppard s-au numărat printre artiştii care au cântat pe scenă.

La eveniment au fost prezenţi şi câţiva muzicieni care au cântat alături de David Bowie, precum clăparul Mike Garson şi chitaristul Earl Slick.

Alte cântece interpretate în acest concert de caritate au fost ”Ashes to Ashes”, ”All the Young Dudes”, ”Life on Mars”, ”Rebel Rebel”, ”The Man Who Sold The World”, ”Suffragette City”, ”Starman” şi ”Space Oddity”.

Evenimente similare, dedicate zilei de naştere a muzicianului britanic, au avut loc weekendul trecut în oraşe precum New York, Los Angeles, Sydney şi Tokyo.

Municipalitatea din Londra a lansat şi un tur ghidat prin Brixton în memoria lui David Bowie. 

Toate aceste evenimente au menirea de strânge fonduri pentru a sprijini programele ce vizează educarea tinerilor prin intermediul artelor. Concertul din Londra a strâns fonduri în beneficiul fundaţiei de caritate Children and the Arts.

Duminică, Duncan Jones, fiul cineast al starului britanic, a publicat pe Twitter o fotografie a tatălui său, însoţită de mesajul următor: ”La mulţi ani, tată. Te iubim. Noapte bună”. 

David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani, în care îşi lansase cel de-al 25-lea album, intitulat ”Blackstar”.

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost cântăreţ, compozitor şi producător. El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.