Arcul de Triumf, Ateneul Român, Teatrul Odeon, Muzeul Antipa, sediul Ministerului Afacerilor Interne şi Palatul Ştirbei au fost incluse în premieră pe harta festivalului Spotlight, care se va desfăşura în perioada 12 - 15 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediţia Spotlight din acest an este intitulată "United We Shine" şi prezintă la Bucureşti 27 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video mapping din Franţa, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania şi România.

Ediţia a patra a Spotlight - Bucharest International Light Festival se va desfăşura pe traseul Calea Victoriei între Biblioteca Centrală Universitară şi Splaiul Independenţei, potrivit organizatorului, Primăria Capitalei prin ARCUB. 

Un nou element este concursul internaţional de video mapping, proiectat pe faţada Palatului CEC.

Calea Victoriei va găzdui cele mai multe evenimente ale ediţiei, între care se numără: instalaţii interactive la Muzeul Naţional de Istorie, sesiuni de video mapping pe faţada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau  pe faţada Clădirii Rosenthaler. În toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonală între Biblioteca Centrală Universitară şi Splaiul Independenţei, între orele 20.30 şi 23.00.

Primăria Municipiului Bucureşti şi Teatrul Naţional Bucureşti devin sediul unor sesiuni de video mapping.

În premieră, Piaţa Universităţii găzduieşte între 12 şi 15 aprilie o instalaţie de lumină şi sunet din Israel, iar Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti devine gazdă a unei instalaţii interactive din România.

În exclusivitate, pentru ediţia cu numărul patru a Spotlight, şase artişti internaţionali transformă Palatul CEC prin proiecţii de video mapping selectate în urma open call-ului Spotlight. Cele şase lucrări finaliste vor fi proiectate pe toată durata festivalului pe faţada Palatului CEC, urmând ca marele câştigător Spotlight 2018 să fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.

Pentru deschiderea ediţiei Spotlight din acest an, una dintre cele mai căutate trupe high-tech de dans şi lumini ale momentului, Light Balance din Ucraina aduce la Bucureşti un spectacol care a fost apreciat în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită şi China.

Spectacolul de deschidere a celei de-a patra ediţii a festivalului internaţional de lumină din Bucureşti are loc în Piaţa George Enescu, joi, 12 aprilie, începând cu ora 20.30. Show-ul Light Balance de dans şi lumini este precedat de reprezentaţia de muzică live, coregrafie şi light design dată de artiştii britanici de la Spark.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20.30 şi se încheie la ora 23.00. Detalii despre program şi instalaţiile participante la Spotlight 2018 sunt disponibile pe arcub.ro şi spotlightfestival.ro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.