Aproximativ 400.000 de persoane au semnat petiţia online pentru eliberarea rapperului 21 Savage, arestat în Atlanta pentru că viza lui de SUA a expirat în urmă cu mai mulţi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Pe lângă cei peste 390.000 de semnatari ai petiţiei, celebrităţi precum Meek Mill, Cardi B, Offset şi Jay-Z condamnă arestarea făcută duminica trecută de Serviciul pentru Imigraţie, care susţine că rapperul britanic se află ilegal în Statele Unite.

Avocatul lui 21 Savage spune că rapperul a fost arestat pe baza unor informaţii incorecte privind acuzaţii mai vechi şi că îi este refuzată eliberarea pe cauţiune.

Serviciul pentru Imigraţie (ICE) susţine că Savage este cetăţean britanic a cărui viză a expirat în 2006. De când a devenit cunoscut, în 2015, rapperul a susţinut că este originar din Atlanta, iar numeroşi fani au fost suprinşi acum să afle că acesta nu este oraşul lui natal.

În 2014, el a fost arestat şi condamat, în Fulton County, Georgia, pentru o infracţiune cu droguri, însă avocatul lui contestă această reclamaţie.

„ICE nu l-a acuzat pe Abraham-Joseph de nicio infracţiune. Când era minor, familia lui a depăşit perioada vizelor de muncă, iar el, la fel ca aproximativ 2 milioane de copii, a rămas fără un statut legal, fără vina lui. Aceasta este o încălcare a codului civil şi detenţia lui Abraham-Joseph nu înseamnă decât pedepsirea lui fără niciun rost şi încercarea de a-l intimida ca să renunţe la dreptul de a lupta să rămână în Statele Unite”, a transmis avocatul într-un comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.