Un grup care susţine drepturile musulmanilor americani a solicitat fanilor cântăreţului britanic Morrissey să boicoteze, joi, concertul acestuia pe care urmează să-l susţină în Maryland, acuzându-l de "afirmaţii rasiste şi pline de ură", scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul cântăreţ al formaţiei The Smiths, mult timp considerat un simbol al rockului alternativ, a devenit din ce în ce mai clara acuzat de rasism din cauză că susţine extrema dreaptă britanică. 

"În aceste circumstanţe, a asista la un concert Morrissey este o formă de susţinere financiară şi o aprobare a intoleranţei sale", a asigurat Zainab Chaudry, o reprezentantă a grupului de susţinere de pe lângă Baltimore Sun.

"Consiliul de relaţii americano-islamice (CAIR) solicită fanilor să boicoteze evenimentul pentru a protesta faţă de poziţiile sale rasiste şi pline de ură". 

În mai, Morrissey, în vârstă de 60 de ani, a apărut într-o emisiune americană, arborând o insignă cu însemnele Partidului de extremă dreapta "For Britain", fondat în 2017 de militanta anti-Islam Anne Marie Waters, un partid care dă "speranţă", potrivit cântăreţului. 


   
Morrissey, al cărui nume real este Steven Patrick Morrissey, a amânat în trecut mai multe date europene de concert ca urmare a unei controverse în urma aluziilor făcute într-un interviu şi calificate drept islamofobe. 

În iunie 2019, el afirma de asemenea: "în fond, toată lumea preferă propria sa rasă... Asta face pe oricine rasist?". 
   
Concertul lui Morrissey din oraşul Columbia, statul Maryland, deschide turneul său de toamnă în Statele Unite, alături de grupul rock american Interpol. 
   
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.