Un apartament futurist de 260 de metri pătraţi cu trei camere şi un dressing de peste 50 de metri pătraţi: apartamentul privat parizian al creatorului de modă german Karl Lagerfeld, decedat în februarie 2019, va fi scos la licitaţie în 26 martie, a anunţat marţi biroul notarial însărcinat cu vânzarea, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta va avea un preţ de pornire de 5,3 milioane de euro.

Karl Lagerfeld, ale cărui creaţii spectaculoase şi defilări pe podiumuri pentru Chanel, Fendi şi propria sa marcă au avut un impact profund asupra lumii modei, a locuit în acest apartament timp de aproximativ zece ani până la moartea sa, a declarat pentru AFP Thomas Jousselin, notar asociat la cabinetul Althemis.

Situat într-o clădire din secolul al XVII-lea, pe Quai Voltaire, în inima Parisului istoric, cu vedere la Sena şi la Muzeul Luvru, apartamentul a fost complet refăcut de creator "într-un stil futurist, cu podele din beton şi panouri de sticlă sablată", a detaliat el.

Camera principală, care măsoară 120 metri pătraţi, este prevăzută cu numeroase rafturi de bibliotecă retroiluminate. Zona de dormit cu vedere spre curte dispune de un dormitor cu pereţi despărţitori detaşabili, alăturat de un dressing de peste 50 metri pătraţi. 

Vânzarea, care urmează mai multor licitaţii ale proprietăţilor creatorului de modă în 2021 şi 2022, va avea loc la Camera de Comerţ şi Industrie din Paris, precum şi online şi prin telefon. Dreptul de acces este condiţionat de un depozit de 1,06 milioane de euro, a precizat aceeaşi sursă.

Această metodă de vânzare prin licitaţie în faţa camerei notarilor a fost decisă de administratorul monegasc însărcinat cu succesiunea designerului, care a desemnat el însuşi unul dintre omologii săi francezi, potrivit lui Jousselin. Acesta a refuzat să dea detalii despre moştenirea lui Karl Lagerfeld, dar, în opinia sa, "nu există nimic conflictual în această vânzare".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.