Antologia „Their Greatest Hits (1971-1975)”, semnată The Eagles, este cel mai bine vândut album din toate timpurile în Statele Unite, potrivit cifrelor comunicate luni de Recording Industry Association of America (RIAA), citate de Billboard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţia de hituri a trupei The Eagles deţinea, în 2006 (când a fost ultima dată analizată de RIAA), un număr de 29 de discuri de platină şi se afla pe primul loc în vânzările din Statele Unite. După moartea lui Michael Jackson, în 2009, albumul „Thriller” a depăşit „Their Greatest Hits (1971-1975)”.

„Their Greatest Hits (1971-1975)”, primul album certificat cu platină, a obţinut până în prezent 38 de astfel de titluri, adică a fost vândut în peste 38 de milioane de copii. De cealaltă parte, „Thriller” a obţinut 33 de discuri de platină până în 2017.

Aceste cifre cuprind şi streaming-ul, pe care RIAA a început să îl ia în calcul în 2013 (1.500 de streaming-uri înseamnă un exemplar, iar 10 descărcări ale unui cântec reprezintă echivalentul vânzării unui exemplar). 

La nivel mondial, „Thriller” deţine poziţia fruntaşă, cu 47 de milioane de copii vândute.

Un alt album The Eagles, „Hotel California”, lansat în decembrie 1976, ocupă locul al treilea în SUA, cu 26 de discuri de platină.

Don Henley, liderul trupei, a transmis într-un comunicat mulţumiri familiilor, radiourilor şi, mai ales, fanilor, care „au rămas alături de noi, la bine şi la greu, timp de 46 de ani”. 

„A fost o adevărată cursă”, a mai spus el.

The Eagles a fost înfiinţată la Los Angeles, la începutul anilor 1970, iar muzica trupei este o combinaţie de rock 'n' roll şi country. A lansat şapte albume de studio, iar între cele mai cunoscute piese ale grupului se numără „Hotel California" şi „Take It Easy”. Formaţia s-a destrămat în 1980 şi s-a reunit, 14 ani mai târziu, cu Don Henley şi Glenn Frey ca singuri membri din formula originală. Frey a murit în 2016, însă grupul continuă să susţină concerte.

Trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998 şi a primit Kennedy Center Honor în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.