Annie Lennox, câştigătoare a patru premii Grammy şi opt Brit Awards, autoarea unor albume care au fost vândute în 80 de milioane de copii în întreaga lumea, a primit, după patru decenii de carieră, un mesaj de la un coordonator muzical din Los Angeles prin care îi era dată şansa de a fi inclusă în playlist-ul radioului la care aceasta lucrează, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artista din Marea Britanie a publicat pe Facebook o copie a e-mailului de la Kylie, reprezentanta radioului, cu titlul: ”Cred că am o şansă??!!”

În scrisoare, coordonatorul muzical al postului de radio îi transmite artistei că a ascultat piesele ei online şi ”mi-a plăcut cu adevărat ce am auzit”. 

Reprezentanta radioului i-a explicat cântăreţei că este în căutarea artiştilor care, crede ea, ”au potenţial”. 

Pe Twitter, Annie Lennox a primit mai multe răspunsuri ironice la adresa celei care a făcut ”descoperirea”: ”Nu sta pe gânduri. Şansă ca aceasta apare o dată în viaţă. Ai putea fi un star!”, a glumit un fan.

Ea a primit şi un ”avertisment”: ”Annie, toată lumea caută ceva. Unii dintre ei vor să te folosească. Unii vor să îi foloseşti/ Everybody's looking for something. Some of them want to use you, some of them want to get used by you”, acestea fiind versuri ale uneia dintre cele mai cunoscute melodii ale formaţiei Eurythmics, ”Sweet Dreams”, formată de Annie Lennox şi Dave Stewart.

Una dintre cele mai importante voci ale epocii noastre, cântăreaţă, compozitoare şi activistă, Annie Lennox este considerată inovatoare, un simbol al excelenţei. 

Cariera sa muzicală este de neegalat cu peste 80 de milioane de discuri vândute şi zeci de premii câştigate. 

În 1971, la vârsta de 17 ani, Annie Lennox a părăsit Scoţia după ce a câştigat un loc la Royal Academy of Music in London. L-a întâlnit pe Dave Stewart, cu care a cântat în formaţia The Tourists, având succes în Marea Britanie, Europa şi Australia. 

În 1979, după destrămarea trupei, Annie şi Dave au decis să formeze duo-ul Eurythmics. Ei au lansat primul album, ”In the Garden”, în 1981, însă faima au dobândit-o cu al doilea album, ”Sweet Dreams Are Made Of This”, în 1983, când Eurythmics a devenit un fenomen muzical. Grupul a vândut peste 75 de milioane de albume, lansând peste 20 de hituri internaţionale. 

În 1990, Annie Lennox a lansat primul ei album solo, intitulat ”Diva”, care a intrat în topuri pe primul loc în Marea Britanie. Albumul s-a vândut în 6 milioane de copii în toată lumea (cu 2 ,5 milioane, în Statele Unite). Pe ”Diva” sunt incluse single-urile care au ajuns în Top 10: “Why”, “Walking On Broken Glass” şi “Little Bird”.

În 1995, al doilea ei album, ”Medusa”, a debutat pe primul loc în topuri şi include “No More “I Love You’s””. ”Medusa” s-a vândut în 5 milioane de copii. Annie Lennox a lansat cel de-al treilea album, “Bare”, în iunie 2003, care s-a vândut în aproape 2 milioane de copii în toată lumea. 

În octombrie 2007, a lansat albumul “Songs Of Mass Destruction”, care include ”SING”, o piesă cu puternic mesaj prin care Annie Lennox a vrut să atragă atenţia asupra pandemiei de HIV/SIDA din ţările din sudul Africii, unde copiii şi femeile au fost cei mai afectaţi. 

Annie Lennox a fost invitată la Cape Town în 2003, pentru a participa la concertul inaugural al campaniei lui Nelson Mandela ”46664 HIV”.

Annie Lennox a câştigat, printre altele, opt Brit Awards, patru premii Grammy, un Glob de Aur, un Oscar (în 2004) şi i-a fost acordat titlul de nobleţe Ordinul Imperiului Britanic, în iunie 2011, de către regina Elizabeth a II-a.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.