Tenorul italian Andrea Bocelli s-a clasat pentru prima dată pe primul loc în Billboard 200, după ce albumul „Si” a fost vândut în peste 100.000 de unităţi, devenind primul disc de muzică clasică aflat în fruntea clasamentului american în ultimul deceniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul a fost lansat pe 26 octombrie şi vândut în 126.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 1 noiembrie, potrivit datelor Nielsen Music. 

Acesta este al 26-lea disc al lui Bocelli care intră în topuri şi primul care debutează pe primul loc în clasamentul american al albumelor. „Si” este al nouălea album al său care se clasează între primele zece locuri.

Prima dată când Andrea Bocelli s-a clasat în Billboard 200 a fost în decembrie 1997, cu „Romanza”.

„Si” a debutat, de asemenea, pe primul loc în lista Classical Crossover Albums şi în clasamentul Classical Albums. El este primul album clasic aflat în fruntea Billboard 200 de la „Noel” al lui Josh Groban (ianuarie 2008) şi primul care a debutat pe această poziţie de la „Ancora” (februarie 2006) al cvartetului Il Divo.

Albumul include colaborări cu Josh Groban, Dua Lipa, soprana rusă Aida Garifullina, Ed Sheeran şi fiul în vârstă de 21 de ani al lui Bocelli, Matteo Bocelli. Groban, Lipa şi Sheeran cântă în limba italiană. Albumul beneficiază de mai multe variante, inclusiv o ediţie în care şapte dintre cântece sunt interpretate în limba spaniolă.

Coloana sonoră a filmului „A Star is Born” a coborât pe locul al doilea în Billboard 200, după ce a condus clasamentul timp de trei săptămâni. Albumul a fost vândut în 93.000 de unităţi.

Pe locul al treilea s-a clasat „Ballads 1”, semnat de Joji, cu 57.000 de unităţi vândute în prima săptămână. Pe numele său real George Miller, Joji este fost youtuber care a debutat în Billboard 200 cu EP-ul „Tongues”, în noiembrie 2017.

Un alt debut este cel al albumului „Love Me Now?” al rapperului canadian Tory Lanez. El s-a clasat pe locul al patrulea, după ce a fost vândut în 54.000 de unităţi. Lanez s-a mai aflat în top 5 al Billboard 200 cu „Memories Don’t Die” (locul 3, martie 2017) şi „I Told You” (locul 4, septembrie 2016).

„Tha Carter V” al lui Lil Wayne şi-a menţinut locul, al cincilea, după al cincilea weekend de la lansare, cu 52.000 de unităţi vândute, la fel şi „Drip Harder” al lui Lil Baby şi Gunna, clasat pe locul al şaselea, cu 49.000 de unităţi vândute. 

Şi „Scorpion” al lui Drake şi-a menţinut poziţia în clasament. Ocupantul locului al şaptelea a fost vândut în săptămâna încheiată pe 1 noiembrie, a 18-a de la lansare, în 49.000 de unităţi.

După două săptămâni de la apariţie, albumul „WRLD on Drugs”, semnat de Future şi Juice WRLD, a coborât şase locuri, până pe opt, cu 45.000 de unităţi vândute.

„Astroworld” al lui Travis Scott s-a menţinut pe locul al nouălea, cu 45.000 de unităţi vândute în a 13-a săptămână de la lansare, iar „beerbongs & bentleys” al lui Post Malone, pe locul al zecelea, cu 41.000 de unităţi vândute în a 27-a săptămână de la apariţie.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.