„American Treasure”, un set de patru discuri cu înregistrări inedite ale lui Tom Petty, muzician care a decedat în octombrie 2017, urmează să fie lansat în luna septembrie, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De-a lungul carierei de peste patru decenii, muzicianul american a lansat 13 albume de studio cu The Heartbreakers, trei discuri solo, două cu Mudcrutch şi zeci de coveruri.

Colecţie care va cuprinde 60 de piese nelansate până în prezent - înregistrate în studio, dar şi live - este programată să fie lansată pe 28 septembrie, potrivit unui anunţ făcut pe canalul Tom Petty de pe SiriusXM.

Designul este realizat de Shepard Fairey, iar compilaţia a fost făcută de fiica cea mai mare a lui Petty, Adria, de văduva artistului, Dana, de instrumentiştii Mike Campbell şi Benmont Tench din trupa The Heartbreakers, şi de inginerul de sunet Ryan Ulyate.

Înregistrările datează de la începutul carierei lui Tom Petty şi până în ultimii ani, ceea ce face ca setul să fie o colaborare între Universal (care deţine drepturile asupra muzicii lui Petty din primii ani) şi Warner Music, care i-a lansat albumele începând cu anul 1994.

Prima piesă lansată de pe această compilaţie este „Keep a Little Soul” (1982). Mai multe detalii vor fi disponibile pe site-ul tompetty.com.

Tom Petty, născut pe 20 octombrie 1950, a fost interpret, multi-instrumentist şi producător muzical. A fondat grupurile Mudcrutch, Tom Petty and the Heartbreakers, în 1976, şi în 1988, supergrupul Traveling Wilburys (din care făceau parte şi  Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne şi Roy Orbison), cu care a lansat două albume. Recompensat cu trei premii Grammy, el a primit titlul de „Persoana Anului” pe 2017 din partea fundaţiei MusiCares.

Cu trupa the Heartbreakers, muzicianul a lansat mai multe melodii de succes, precum „American Girl”, „Stop Draggin' My Heart Around", „Breakdown” şi „Listen to Her Heart". Trupa a fost inclusă în 2002 în Rock and Roll Hall of Fame. 

Tom Petty a murit pe 2 octombrie 2017, din cauza unui stop cardiac pe fondul unei supradoze de medicamente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.