Actriţa Amber Heard a angajat-o pe avocata Roberta Kaplan pentru a o apăra în procesul în care fostul ei soţ, Johnny Depp, o acuză de defăimare şi îi cere daune de 50 de milioane de dolari, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kaplan este cofondator al Legal Defense Fund al mişcării Time’s Up şi a mai reprezentat două femei care au fost acuzate după ce au făcut dezvăluiri de abuz sexual. Avocata nu este remunerată prin Fond în acest caz.

Depp a deschis procesul în martie, la trei luni de când Heard a publicat un articol în Washington Post în care vorbea despre experienţa avută şi criticile primite după ce l-a acuzat pe actor de violenţă domestică. 

Depp a negat acuzaţiile, care au fost lansate prima dată în 2016, în timpul divorţului celor doi.

În cererea de respingere a procesului, Kaplan a precizat că numele lui Johnny Depp nu a fost deloc menţionat în articol şi că materialul vorbea despre actriţă şi ce i s-a întâmplat ei după ce a făcut dezvăluirile.

Kaplan a mai susţinut că procesul lui Depp, dacă va fi câştigat, o va împiedica pe Heard să îşi exprime solidaritatea cu mişcarea #MeToo.

Avocata a mai apărat-o pe Melanie Kohler, care a fost dată în judecată pentru defăimare după ce l-a acuzat pe producătorul Brett Ratner de viol, şi pe Moira Donegan, cea care a creat lista bărbaţilor din media care au avut comportament nepotrivit.

Pe lângă procesul intentat lui Heard, Depp a acţionat în judecată pentru defăimare şi News Group Newspapers Limited, companie care deţine ziarul britanic The Sun, şi pe editorialistul Dan Wootton.

Depp şi Heard doi au început relaţia în 2012, iar un an mai târziu Heard a spus că el a început să consume alcool şi droguri. Divorţul actorilor Johnny Depp şi Amber Heard a fost finalizat în ianuarie 2017, după mai multe luni în care ea l-a acuzat de violenţă domestică, iar starul a acuzat-o de şantaj financiar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.