Alice Cooper a lansat piesa „Our Love Will Change The World”, pe care o descrie drept „unul dintre cele mai ciudate cântece pe care le-am făcut vreodată”, acesta fiind al doilea single de pe albumul ce urmează să apară în luna februarie a anului viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul „Detroit Stories”, care cuprinde 15 piese, este programat să fie lansat pe 26 februarie.

„Cred că «Our Love Will Change The World» este unul dintre cele mai ciudate cântece pe care le-am făcut vreodată şi este unul care ne-a fost inspirat de altcineva, de un alt compozitor din Detroit”, a spus Cooper despre noul single. „A fost atât de straniu pentru că era vesel şi ce spunea numai vesel nu era - era doar o mare juxtapunere. L-am luat imediat şi am zis «va fi minunat». Muzica spunând ceva, iar versurile altceva, iubesc piesa asta. Este foarte diferită de tot ce e pe album”.

Despre noul disc, produs de Bob Ezrin, el a spus: „După ce nu m-am potrivit nicăieri în SUA, din punct de vedere muzical sau al imaginii, Detroit a fost singurul loc care a recunoscut sound-ul Alice Cooper şi show-urile noastre nebune. Detroit a fost un rai pentru proscrişi”.

Luna trecută, Alice Cooper a lansat un cover al piesei „Rock & Roll” - devenită celebră în versiunea The Velvet Underground -, inclus pe viitorul album. Acest cântec a fost înregistrat în 1971 de trupa Detroit şi produs de Bob Ezrin. Ulterior, trupa lui Lou Reed l-a preluat pentru albumul „Berlin” (1973).

Născut pe 4 februarie 1948, în Detroit, Vincent Damon Furnier a crescut în Phoenix. Trupa Alice Cooper a fost formată în perioada de liceu şi a fost descoperită de Frank Zappa, în 1969, în Los Angeles, unde a facilitat semnarea unui contract între grup şi casa lui de discuri.

Între cele mai cunoscute albume ale grupului se numără „Love It to Death” (1971), urmat de „Killer” (1971), „School’s Out” (1972), „Billion Dollar Babies” (1973) şi „Muscle of Love” (1973).

Alice Cooper, nume adoptat, şi-a început cariera solo în 1975 cu un album conceptual, intitulat „Welcome to My Nightmare”. Creator al conceptului „shock-rock”, un termen ce se referă la artiştii care combină muzica rock cu reprezentaţii live pline de teatralitate, rockerul american şi-a construit o carieră de succes, întinsă pe durata a peste cinci decenii, şi a lansat numeroase piese care au devenit celebre, precum „Poison” şi „House of Fire”. Solo, a lansat 20 de albume, cel mai recent fiind „Paranormal”, apărut în 2017.

În 2015, împreună cu Joe Perry (Aerosmith) şi Johnny Depp, a pus bazele supergrupul The Hollywood Vampires. Recent, a fost anunţat că grupul va concerta din nou la Bucureşti, pe 31 august 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.