Actorul american Alec Baldwin, vizat de două plângeri pentru că a ucis-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare la "Rust", şi-a angajat un avocat din Los Angeles, Aaron S. Dyer de la cabinetul "Pillsbury Winthrop Shaw Pittman", potrivit site-ului de specialitate Deadline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O primă plângere a fost depusă pe 10 noiembrie de Serge Svetnoy, designer-şef de lumini la film, pentru "neglijenţă". Tehnicianul afirmă că a fost asurzit de zgomotul revolverului, atât de aproape încât a simţit suflul şi reziduurile de pudră pe faţă. Potrivit acestuia, el s-a îndreptat imediat la Halyna Hutchins pentru a o ajuta în timp ce era inconştientă. Serge Svetnoy spune că a trăit "o suferinţă emoţională severă". Plângerea sa îl vizează pe "producători, între care Alec Baldwin, şi pe toţi cei au avut responsabilitatea armei şi au omis aplicarea regulilor de siguranţă elementare". 

A doua plângere a fost depus la o săptămână de la prima, pe 17 noiembrie. Ea a fost intentată de Mamie Mitchell, angajată ca scenarist pentru western. Ea asigură că Alec Baldwin "a ales să joace ruleta rusească în timp ce a tras cu arma fără să o verifice". 

"Comportamentul său şi cel al producătorilor de la Rust a fost iresponsabil", se arată în plângerea care îi vizează pe toţi producătorii filmului, precum şi pe asistentul de regie Dave Halls. 

Pe 21 octombrie, Alec Baldwin a acţionat un revolver care i-a fost înmânat drept inofensiv în timpul unei repetiţii la o scenă de la o fermă din apropiere de Santa Fe. Dar arma conţinea muniţie adevărată iar glonţul a nimerit-o în piept pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Cineasta în vârstă de 42 de ani a fost transportată cu elicopterul la un spital din Santa Fe, New Mexico, dar ea a murit din cauza rănilor. Joel Souza şi-a revenit. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.