Grupul k-pop BTS a lansat vineri albumul „Map of the Soul: 7”, care a stabilit un record înainte de apariţie, având peste 4 milioane de precomenzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este albumul sud-coreean cu cele mai multe precomenzi. El a fost lansat, la nivel global, la ora României 11.00.

Înainte de lansare, pe platforma TikTok a fost prezentat un teaser de 30 de secunde al videoclipului realizat pentru single-ul „ON”, iar interesul stârnit a dus la blocarea serviciului de socializare.

În trend sunt acum hashtag-urile #BTSComeback2020 şi #WeONWithBTS. Numeroşi fani au publicat înregistrări video în care apar plângând după ce au ascultat albumul, iar peste 33.000 de clipuri au fost realizate vineri, pe muzica BTS, în aeroporturi, săli de clasă şi dormitoare.

După 30 de minute, videoclipul piesei „ON” avea aproximativ jumătate de milion de vizualizări pe YouTube, iar după trei ore, peste 8,6 milioane de vizualizări.

Cifra inclusă în titlul albumului face referire la numărul membrilor grupului, dar şi la anii trecuţi de când ei au debutat.

BTS - Bangtan Sonyeondan (Bulletproof Boy Scouts) - este primul grup k-pop care a condus topurile american şi britanic al albumelor şi care a susţinut o serie de concerte sold-out la Los Angeles, Paris şi Londra.

BTS, înfiinţat la Seul în 2013, este format din Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V şi Jungkook. Grupul a primit numeroase premii, inclusiv trei trofee American Music, a fost inclus în lista Time a celor mai influente 100 de personalităţi ale anului 2019. În total, albumele BTS au fost vândute în peste 1,4 milioane de copii. Pe YouTube, videoclipurile pieselor au fost vizionate de peste 11 miliarde de ori.

Discurile „Love Yourself: Tear”, „Love Yourself: Answer” şi „Map of the Soul: Persona” au fost lansate în decurs de 11 luni şi au înregistrat un succes de masă, BTS devenind în aprilie 2019 primul grup după The Beatles cu trei albume care au debutat pe primul loc în Billboard 200 în mai puţin de un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.