”Album de familie/ Albüm”, de Mehmet Can Mertoğlu, câştigător al premiului Révélation France 4, decernat la Festivalul de Film de la Cannes, şi al trofeului Heart of Sarajevo, va fi lansat în cinematografele din Bucureşti, Constanţa şi Cluj-Napoca pe 25 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula, care va fi distribuită de Parada Film, a fost proiectată în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest 2016, iar regizorul a vorbit într-un interviu acordat Agenţiei de presă News.ro despre lungmetrajul său de debut la care a lucrat aproximativ trei ani.

”Am încercat să închei filmul cu o imagine măreaţă a naturii. Tot ce se vede în film sunt blocuri, oraşe. În Antalya trăiesc peste 1 milion de oameni, iar oraşele astea, care cresc acum, sunt urâte. Am vrut să arăt ceva proaspăt spectatorilor. Locul respectiv mi-a dat şi senzaţia de pericol. Înainte cu o lună să filmăm scena de la cascadă, cineva a murit acolo într-un accident. Astfel, pentru mine este un amestec de pace şi pericol”, a explicat regizorul în interviul acordat News.ro.

”Albüm”, coprodus de Oana Iancu şi Călin Peter Netzer, cu actorii Sebnem Bozoklu şi Murat Kiliç în rolurile principale, spune povestea unui cuplu care, neputând avea copii, decide să adopte. Căutarea băieţelului perfect, încercarea de a ţine totul secret, comporamentul lor faţă de copil şi întâmplările care au loc în jurul familiei fac din ”Albüm” o dramă cu accente comice.

"Noul Cinema Românesc ajunge în Turcia în comedia impresionantă a lui Mehmet Can Mertoğlu despre istoria falsificată a unei familii", a scris Variety după premiera de la Cannes a filmului.

Mehmet Can Mertoğlu, în vârstă de 28 de ani, a studiat literatura turcă în Istanbul, a publicat articole despre cinema în reviste şi a atras atenţia criticilor de film cu scurtmetrajul ”Yokus / The Slope” (2008), care a fost proiectat în mai multe festivaluri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.