Alan Alda, nominalizat la Oscar pentru rolul secundar din „The Aviator” (2004) şi cunoscut pentru partitura din serialul „M*A*S*H”, va primi premiul pentru întreaga carieră din partea Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alda, în vârstă de 82 de ani, care a anunţat în luna iulie că a fost diagnosticat cu Parkinson, va primi trofeul la gala din 27 ianuarie de la Los Angeles.

Cunoscut pentru interpretarea rolului doctorului Hawkeye Pierce în serialul lansat în anii 1970, el a şi scris şi regizat câteva episoade ale programului care s-a încheiat în 1983. Ultimul episod al „M*A*S*H” a fost vizionat de 105,9 milioane de americani, potrivit Reuters.

Alda a jucat în filme precum „California Suite” (1978), de Herbert Ross, alături de Jane Fonda, „The Seduction of Joe Tynan” (1979), de Jerry Schatzberg, alături de Meryl Streep, „Manhattan Murder Mystery”(1993), de Woody Allen, cu Diane Keaton, „What Women Want” (2000), de Nancy Meyers, şi „Bridge of Spies” (2015), de Steven Spielberg, iar timp de mai mulţi ani a găzduit emisiunea „Scientific American Frontiers”.

Între cei care au primit trofeul onorific SAG se numără Lily Tomlin, Debbie Reynolds, Carol Burnett, Betty White şi Dick Van Dyke.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.