Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă consolidată, scrie BFMTV. Actorul "are încredere în tutorele desemnat de instanţă", a adăugat avocatul său. Decizia a fost luată în cadrul unei audienţe care a avut loc joi, la tribunalul judiciar din Montargis (Loiret).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legendarul star de cinema, care a suferit un accident vascular cerebral în 2019 şi care suferă şi de limfom (cancer al sistemului limfatic), a fost plasat sub protecţie judiciară din ianuarie, cu numirea unui reprezentant legal "pentru îngrijirea sa medicală".

O măsură "excesivă", potrivit avocatului lui Anouchka Delon.

Joi, această măsură a fost transformată în "custodie consolidată", ceea ce înseamnă că el nu mai poate decide singur asupra gestionării bunurilor şi finanţelor sale.

Frank Berton, avocatul fiicei actorului, Anouchka Delon, a considerat această curatelă drept o măsură "greoaie" şi chiar "excesivă", precizând că tutorele lui Alain Delon va fi persoana "externă" care deja exercita funcţia de reprezentant legal.

"Trebuie să fie un lucru dificil pentru el să treacă prin asta", pentru că "nu şi-a pierdut capul", a spus Berton.

Potrivit lui Berton, Alain Delon "urmăreşte ştirile, se exprimă. A existat un raport de expertiză în ianuarie care a spus că există cu siguranţă o anumită afectare a judecăţii sale, dar nu o abolire a judecăţii sale", a subliniat avocatul Anouchka Delon.

De la începutul lunii ianuarie, cei trei copii ai starului duc un război fratricid prin intermediul presei şi al instanţelor de judecată, fiecare dintre ei jurând să protejeze legenda cinematografică a cărei sănătate este în declin.

Fiii săi, Anthony, 59 de ani, şi Alain-Fabien, 29 de ani, consideră că Alain Delon este manipulat de Anouchka, 33 de ani, care le-ar fi ascuns starea sa de sănătate şi ar dori să-l ducă înapoi în Elveţia.

Potrivit fraţilor săi, tânăra de 30 de ani ar dori să-şi repatrieze tatăl în Elveţia, unde a dobândit cetăţenia elveţiană şi unde a locuit în mod regulat, pentru a evita să plătească un impozit ridicat pe moştenire la moartea tatălui lor.

Tânăra i-a dat în judecată pe cei doi fraţi ai săi pentru încălcarea dreptului la viaţă privată, după ce a fost difuzată o înregistrare a unei conversaţii dintre ea şi tatăl ei. Procesul urmează să aibă loc la Paris în aprilie 2025.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.