Al Jarreau, legendarul cântăreţ american de jazz, a murit duminică la vârsta de 76 de ani, a anunţat managerul său, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al Jarreau a murit într-un spital din Los Angeles, la câteva zile după ce a anunţat că ar putea să se retragă. 

Al Jarreau, a cărui carieră se întinde pe parcursul a peste 50 de ani, a fost internat săptămâna aceasta într-o clinică din Los Angeles, la recomandarea medicilor.

Legendarul muzician american, care a egalat recordul lui Michael Jackson, câştigând premii Grammy în categorii aferente unui număr de trei stiluri diferite - jazz, pop şi R&B -, a fost nevoit să îşi anuleze toate concertele pe care avea programate în perioada următoare în Statele Unite şi Germania.

În 2010, Al Jarreau a fost spitalizat după ce a acuzat un disconfort fizic în timp ce se afla în Franţa. După câteva zile de odihnă, muzicianul şi-a reluat concertele.

Al Jarreau, născut pe 13 martie 1940, a fost al cincilea dintre cei şapte copii ai unui pastor american. Şi-a legat destinul de muzică încă din copilărie, când a început să cânte în corul bisericii din Milwaukee, Wisconsins. Deşi primul lui album de studio, lansat în anii 1960, a fost un eşec, artistul a revenit în studiouri după un deceniu şi a reuşit să seducă publicul american şi să îşi construiască o carieră internaţională de succes în 1970.

A lansat 20 de albume şi a colaborat cu unii dintre cei mai talentaţi muzicieni de jazz din lume, precum Miles Davis, Chick Corea, Georges Duke, Marcus Miller, David Sanborn şi George Benson.

A câştigat şapte premii Grammy şi a fost recompensat, în 2001, cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

A susţinut şi un concert la Casa Albă din Washington, la invitaţia preşedintelui Barack Obama.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.