Bill Cosby i-a plătit 3,38 milioane de dolari unei femei care îl acuză că a agresat-o sexual, a dezvăluit un procuror în timpul procesului reluat luni în Pennsylvania, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul în vârstă de 80 de ani ar putea să îşi petreacă restul vieţii în spatele gratiilor dacă se dovedeşte că a drogat-o şi a molestat-o pe jucătoarea de baschet Andrea Constand, în vâstă de 44 de ani, în locuinţa sa din Philadelphia în 2004. 

Cazul a pus într-o lumină proastă moştenirea actorului care odată era adorat de milioane de telespectatori fiind considerat "America's Dad" (tatăl Americii), film în care a jucat rolul tatălui iubitor Cliff Huxtable în serialul de televiziune, difuzat între 1984-1992, "The Cosby Show."

Primul proces al actorului s-a încheiat în grabă, în iunie anul trecut, după ce juraţii nu au putut să stabilească un verdict, după şase zile de mărturii şi 52 de ore de deliberări. 

Însă înainte de asta, într-un proces civil în 2006, procurorul Kevin Steele a dezvăluit că actorul a plătit-o pe Constand cu 3,38 de milioane de dolari ca parte a unei înţelegeri secrete. 

Chiar înainte ca Bill Cosby să ajungă la tribunal pentru rejudecare, luni, o femeie a protestat topless, tatuându-şi pe bust "Cosby violator" şi numele femeilor care îl acuză pe actor de abuzuri, a sărit peste baricade şi a început să strige: "Viaţa femeilor contează". 

Nicolle Rochelle, în vârstă de 39 de ani, a protestat în timp ce Cosby intra în clădirea tribunalului din Norristown, o suburbie din Philadelphia. Ea a fost acuzată de comportament dezordonat şi a fost arestată. 

Rochelle este actrişă şi a apărut în mai multe episoade din "The Cosby Show". Ea a declarat reporterilor că actorul nu a maltratat-o niciodată. 

În ultimii ani, 60 de femei l-au acuzat pe câştigătorul premiului Emmy, că este un prădător sexual. 

Născut pe 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. a primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, iar în 1965 s-a făcut remarcat în serialul „I Spy”.

În perioada 1984 - 1992, în „The Cosby Show", a jucat rolul ginecologului Cliff Huxtable, amuzant tată de familie, căsătorit cu o avocată.
Serialul NBC a avut un succes incredibil, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie, iar Cosby o figură majoră în cultura pop americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului 20.

A scris numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Legat de acuzaţiile aduse, el a refuzat de fiecare dată să le comenteze, transmiţând mesaje doar prin avocaţii angajaţi. Soţia sa, Camille, cu care este căsătorit de 53 de ani, i-a fost alături.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.