Al doilea film din trilogia „Dragoste” a cineastului Florin Şerban va avea premiera în cinematografele româneşti pe 10 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul „Dragoste 2. America” este o poveste despre doi oameni aflaţi la jumătatea vieţii şi la sfârşitul dragostei, doi amanţi care refuză să recunoască faptul că iubirea lor a murit. Iubirea dintre Beatrice şi Anton pare că este trăită în creierele lor şi că este hrănită de amintiri, speranţe şi proiecţii. Dar certitudinile relaţiei lor îşi fac deopotrivă loc, pentru că realitatea îi impinge să îşi comprime trăirile unei iubiri cerebrale în ultimele 24 de ore de relaţie.

Emoke Pal, Igor Babiac, Constantin Dogioiu şi Mihai Rîpan alcătuiesc distribuţia.

„Fiind primul meu rol într-un lungmetraj, pregătirea şi filmarea au fost provocări mari, pe mai multe niveluri, însă m-au ajutat să ies din zona de confort. Am admirat acest personaj pentru iubirea obraznică de libertate”, a spus Emoke Pal, actriţă de teatru în Cluj-Napoca.

Babiac, originar din Republica Moldova, este cunoscut pentru rolul din „La limita de jos a cerului”. 

Filmul este scris şi regizat de Florin Şerban, care este producător alături de Oana Iancu. 

„Pentru «America» am filmat în Munţii Semenic, aproape de ce era staţiunea Secu”, a povestit regizorul într-un interviu acordat News.ro în urmă cu un an. Despre acţiune, el a spus că se găseşte „la marginea unei realităţi raţionale, a uneia compuse”.

A început să scrie filmul în urmă cu 18 ani, însă multă vreme nu a reuşit să îl finanţeze. Astfel, a decis să facă o trilogie şi să scrie „Dragoste 1. Câine”, care a intrat rapid în producţie şi a fost lansat în cinematografe în 2018.

Pentru „America” a făcut trei runde de casting, pe trei variante diferite de scenariu. E interpretat la limita teatralităţii, mai explica cineastul. „E povestea a doi oameni care au avut de-a lungul vieţii o poveste de dragoste on-off, şi care au trăit mult între cărţi. Felul în care vorbesc e uşor livresc”, mai spunea el în decembrie 2018. 

Ultimul film din trilogie, care va purta numele „Aventura”, după cum a dezvăluit regizorul în interviul News.ro, va fi lansat peste aproximativ cinci ani.

Florin Şerban a devenit cunoscut la nivel internaţional odată cu succesul înregistrat la Berlinală de lungmetrajul „Eu, când vreau să fluier, fluier” (2010), pentru care a primit două trofee, inclusiv Marele premiu al Juriului. El a fost nominalizat la European Film Awards şi a câştigat mai multe premii Gopo. Lungmetrajul, cu George Piştereanu şi Ada Condeescu, a fost desemnat şi cel mai bun film românesc la Festivalul Transilvania. Lui i-a urmat, după cinci ani, drama „Box”, pentru care cineastul a fost recompensat cu premiul FIPRESCI la Festivalul de la Karlovy Vary. „Dragoste 1. Câine” a fost selectat în competiţia Festivalului de la Sarajevo 2018, unde a obţinut premiile CICAE (Reţeaua de Cinematografe de Artă din Europa) şi Cineuropa. Actriţa Cosmina Stratan a fost premiată cu Gopo pentru interpretarea din acest lungmetraj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.