Michael Jackson Estate a ajuns la o înţelegere confidenţială cu Disney în cazul unui program TV difuzat în 2018 care a inclus numeroase fragmente din videoclipurile şi piesele artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MJ Estate a dat în judecată Disney în mai 2018, susţinând că „The Last Days of Michael Jackson” a încălcat „uluitor” drepturile de autor.

Potrivit documentelor depuse în proces, programul special difuzat de ABC a cuprins fragmente din mai mult de 30 de cântece şi videoclipuri care aparţin MJ Estate, între ele „Beat It”, „Billie Jean”, „Thriller” şi documentarul „This Is It”.

Administratorii au spus că producătorii nu au solicitat dreptul de a folosi materialele.

Disney a prezicat că era îndreptăţit să folosească materialele pe baza politicii utilizării rezonabile.

Compania a încercat să se apere, a precizat MJ estate, ameninţând că dă în judecată centrele pentru îngrijirea copiilor pentru că folosesc imagini cu Mickey Mouse şi Donald Duck, expuse pe pereţi.

Cele două părţi au depus miercuri o notificare în care anulează procesul, în urma unui acord.

„Disputa cu Disney a fost rezolvată amiabil”, a spus Howard Weitzman, avocat al Jackson Estate, într-un comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.