Muzicianul Adam Horovitz, cunoscut sub numele de scenă Ad-Rock, membru al grupului Beastie Boys, a participat weekendul trecut la un marş organizat în memoria colegului său de trupă Adam Yauch, decedat în 2012, al cărui parc memorial a fost vandalizat cu mesaje pro-Trump realizate în graffiti, a declarat că societatea americană actuală trebuie să lupte împotriva urii, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un parc memorial din New York, denumit în memoria regretatului Adam ”MCA” Yauch, fost membru al grupului Beastie Boys, a fost vandalizat cu svastici şi mesaje pro-Trump în graffiti, vineri după-amiază.

Adam Yauch a murit din cauza unui cancer în mai 2012 la vârsta de 47 de ani. Parcul Adam Yauch se află în cartierul Brooklyn din New York.

Politicienii locali au anunţat sâmbătă un marş ”împotriva urii”, care a avut loc duminică dumineaţă, la ora locală 11.30. Marşul a fost organizat de senatorul Daniel Squadron, Nydia Velásquez - membră în Camera Reprezentanţilor, membri ai Consiliului municipal, oficiali ai primăriei, membri ai comunităţii locale şi lideri religioşi.

Ad-Rock, membru al grupului Beastie Boys, a participat la acest marş şi a susţinut un discurs la megafon. ”Presupun că ne aflăm cu toţii aici, astăzi, deoarece credem acelaşi lucru - să pictezi svastici în graffiti într-un loc de joacă pentru copii reprezintă o acţiune revoltătoare”.

Apoi, după ce a vorbit despre credinţa lui Yauch în nonviolenţă, Ad-Rock a detaliat numeroase exemple de crime motivate de ură şi de discursuri instigatoare la ură care au apărut în Statele Unite în timpul campaniei electorale şi după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale.

Vandalizarea parcului Adam Yauch din New York s-a produs în aceeaşi săptămână în care albumul de debut al grupului Beastie Boys, ”Licence To Ill”, a împlinit 30 de ani de la lansare.

Acel material discografic a reprezentat un succes fenomenal pentru Beastie Boys, un trio care a jucat rolul de pionier al muzicii hip-hop, devenind primul disc hip-hip din istoria Billboard 200 care a ajuns pe primul loc în acest top muzical. Discul s-a vândut în peste 10 milioane de copii doar în Statele Unite.

De-a lungul timpului, trupa Beastie Boys a lansat albumele ”Licensed to Ill” (1986), ”Paul's Boutique” (1989), ”Check Your Head” (1992), ”Ill Communication” (1994), ”Hello Nasty” (1998), ”To the 5 Boroughs” (2004), ”The Mix-Up” (2007) şi ”Hot Sauce Committee Part Two” (2011).

Beastie Boys a câştigat trei premii Grammy, patru MTV Video Music Awards şi un MTV Europe Music Awards.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.