Acuzaţiile de hărţuire sexuală aduse preşedintelui Academiei americane de film au fost retrase, iar John Bailey va continua să fie preşedintele organizaţiei, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat emis marţi noapte, organizaţia a transmis: „Comitetul a decis, în unanimitate, că nu va fi luată nicio măsură în această problemă. Descoperirile şi recomandările comitetului au fost raportate Consiliului, care le-a aprobat. John Bailey rămâne preşedintele Academiei”.

Comunicatul face referire la investigaţia internă realizată de comitetul de membri ai Academiei, în urma primirii unor plângeri de hărţuire sexuală la adresa lui Bailey.

Bailey, în vârstă de 75 de ani, a fost ales de consiliul guvernatorilor Academiei preşedinte al Academiei pe 8 august 2017. Acesta este primul lui mandat.

Ca director de imagine, el a lucrat la filme precum „Ordinary People” (1980) şi „The Big Chill” (1983). Carol Littleton, soţia lui, editor de film nominalizat la Oscar, face parte din consiliul guvernatorilor, reprezentând breasla editorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.