Actriţa şi cântăreaţa Pepa Flores, cunoscută sub numele Marisol, va primi trofeul onorific Goya la gala din 2020, a anunţat miercuri comitetul director al Academiei spaniole de film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gala de decernare a premiilor Goya va avea loc pe 25 ianuarie 2020, în Málaga, care este şi oraş natal al actriţei retrase din activitate în 1985.

Academia a transmis că îi acordă distincţia pentru „interpretările ei de neuitat şi pentru că este una dintre cele mai iubite actriţe de marele public”.

Pepa Flores, cunoscută ca Marisol, a devenit celebră la finalul anilor 1960 când a jucat în mai multe comedii muzicale. După ce a trecut de perioada adolescenţei, a lucrat cu cineaşti ca Juan Antonio Bardem, Carlos Saura şi Mario Camus, în regia căruia a interpretat rolul din „Los días del pasado”, care i-a adus un premiu la Festivalul de la Karlovy Vary.

În „Los días del pasado” a jucat alături de partenerul ei de viaţă şi tatăl celor trei fiice, Antonio Gades, cu care a colaborat şi pentru „Bodas de sangre” şi „Carmen”, regizate de Carlos Saura.

„Caso cerrado” (1985) - unde a jucat şi Antonio Banderas - reprezintă pentru Marisol ultimul film. 

Născută în Málaga, pe 4 februarie 1948, Josefa Flores González - Marisol a debutat într-o emisiune de varietăţi la TVE, unde a fost descoperită de producătorul Manuel Goyanes. Pentru interpretarea din „Un rayo de luz” (1960), a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă-copil la Veneţia. Au urmat, între altele, „Ha llegado un ángel”, „Tómbola”, „Las 4 bodas de Marisol”, „Solo los dos” şi „Carola de día, Carola de noche”. Ultimul ei disc a fost înregistrat în 1983 şi a reprezentat Spania la primul festival OTI, unde s-a clasat pe locul al treilea cu piesa „Niña”. În 2018, în revista Vanity Fair, ea povestea cum, în adolescenţă, a fost victima abuzurilor pe care le-a denunţat. 

Flores a transmis că este „foarte onorată şi recunoscătoare pentru această recunoaştere” venită din partea Academiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.