Actriţa Olimpia Melinte a fost prezentă la premiera de la Madrid a filmului „Sordo”, regizat de Alfonso Cortés-Cavanillas, care a avut loc miercuri, la Cinema Capitol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tradus „The (Silent) War”, „Sordo” este un western postbelic inspirat de benzi desenate, iar la premiera de gală coloana sonoră a fost interpretată live de o orchestră.

„Am avut parte de un public numeros şi foarte entuziasmat, s-a lăsat cu lacrimi si îmbrăţişări, cu multe cuvinte frumoase şi promisiuni de reîntoarcere la lucru împreună. Sunt extrem de recunoscătoare întregii echipe pentru dragostea şi prietenia cu care m-a primit. Muzica live din timpul filmului a fost un spectacol în sine, am trăit o experienţă unică în armonie perfectă cu publicul generos din cinematograf”, a transmis Olimpia Melinte într-un comunicat remis News.ro.

Descris drept „un film epic care reuşeste să respire în fiecare plan” în care sunetul joacă un rol esenţial pentru că astfel „privitorul poate simţi izolarea şi agonia protagonistului în evadarea sa”, „Sordo” spune povestea urmăririi unui luptător din Maquis (gherila antifranchistă) care şi-a pierdut auzul în timpul unei explozii. Olimpia Melinte joacă rolul unei asasine bolşevice care a fost angajată de armata spaniolă să-l vâneze pe Anselmo (Asier Etxeandia), personajul principal.

Din distribuţia filmului fac parte Asier Etxeandía („Dolor y gloria”), Aitor Luna („La cathedral del mar”, „Velvet”, „Gran Reserva”, „La Fuga”, „Los Hombres de Paco”), Hugo Silva („El ministerio del tiempo”, „El cuerpo”, „Los Hombres de Paco”, „El Hombre de Arena”),  Marian Alvarez („Lo mejor de mí”, „Morir”, „La Fuga”), Ruth Diaz („Tarde para la ira”) şi Inmanol Arias („Velvet Colección”, „Cuéntame”, „The Liberator”, „El Lute (camina o revienta)”).

Filmul rulează în cinematografele din Spania din 13 septembrie.

Olimpia Melinte, în vârstă de 32 de ani, a debutat în Spania în urmă cu cinci ani, în filmul „Caníbal” (r. Manuel Martín Cuenca), cu un rol ce i-a adus o nominalizare la categoria „cea mai bună tânără actriţă” a premiilor Goya.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.