Actriţa Glenn Close va fi recompensată cu Icon Award la Palm Springs International Film Festival, pentru interpretarea din lungmetrajul „The Wife”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia va avea loc pe 3 ianuarie, la Palm Springs Convention Center, iar festivalul va avea loc între 3 şi 14 ianuarie, informează Variety.

„Glenn Close este un talent rar şi de durată care a adus la viaţă, timp de patru decenii, în mod constant personaje provocatoare în film, televiziune şi teatru”, a transmis preşedintele festivalului, Harold Matzner. „În cel mai recent lungmetraj al ei, «The Wife», face un tur de forţă interpretând soţia perfectă care îşi abandonează propriile ambiţii pentru cariera soţului. Este o onoare să îi oferim Icon Award 2019”.

Între cei care au mai primit acestă distincţie se numără Willem Dafoe, Michael Douglas, Robert Duvall, Tom Hanks şi Meryl Streep.

În anul 2011, Palm Springs International Film Festival i-a oferit lui Close premiul pentru întreaga carieră, pentru rolul din „Albert Nobbs”.

„The Wife” a fost regizat de Bjorn Runge după un scenariu adaptat de Jane Anderson după romanul omonim al lui Meg Wolitzer. Close joacă alături de Jonathan Pryce.

Glenn Close, născută pe 19 martie 1947, a fost nominalizată la Oscar pentru rolurile secundare din „The World According to Garp”, „The Big Chill” şi „The Natural” şi pentru rolurile principale din „Fatal Attraction”, „Dangerous Liaisons” şi „Albert Nobbs”.

Actriţa a mai câştigat trei premii Primetime Emmy din 12 nominalizări, trei premii Tony şi două Globuri de Aur.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.