Actriţa franceză Marion Cotillard va fi recompensată cu un premiu onorific, luna viitoare, la Festivalul de Film de la San Sebastian, au anunţat organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Una dintre actriţele franceze contemporane cele mai internaţionale va primi un premiu Donostia la cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de la San Sebastian", se arată în comunicat. Premiul va fi oferit pe 17 septembrie în cadrul ceremoniei de deschidere. 

Premiul Donostia (nume basc pentru San Sebastian, oraş balnear în nordul Spaniei) a fost decernat pentru prima dată în 1986. Au fost recompensaţi în trecut Meryl Streep, Richard Gere sau Robert De Niro.

Organizatorii festivalului au justificat alegerea prin faptul că Marion Cotillard "a strălucit în producţii europene şi americane, jucând roluri dramatice, comice şi de acţiune cu egal talent". 

Actriţa în vârstă de 45 de ani a devenit star mondial după interpretarea rolului Edith Piaf în filmul "La Môme" (2007), care i-a adus mai multe trofee: Oscar, Glob de Aur, Bafta şi César.

Premiul Donostia va fi acordat anul acesta pentru întreaga carieră şi actorului şi producătorului Johnny Depp. Alegerea sa a stârnit polemici, după ce a fost acuzat de violenţă domestică şi a pierdut procesul contra tabloidului The Sun care a scris că a agresat-o pe fosta soţie Amber Heard.

Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, creat iniţial pentru a recompensa filmele în limba spaniolă, a devenit un eveniment important în lumea cinematografiei, numărându-se între evenimentele de clasă A.

Ediţia a 69-a se va desfăşura între 17 şi 25 septembrie.          

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.