Actriţa franceză Emmanuelle Béart a fost victima unui incest în copilărie, a declarat ea într-un documentar prezentat marţi, fără a-şi identifica agresorul, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Béart, care a jucat în zeci de filme şi producţii de televiziune în ultimii 50 de ani, este co-regizoarea documentarului care a fost prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Paris. Acesta va fi difuzat pe canalul francez M6 pe 24 septembrie.

Actriţa în vârstă de 60 de ani este celebră în Franţa datorită interpretărilor din „Manon of the Spring”, „A Heart in Winter” şi „Nelly and Mr Arnaud”, şi cunoscută la nivel mondial pentru roluri în „Mission: Impossible” şi „8 Women”. Béart a câştigat un premiu César pentru rolul din filmul „Manon of the Spring” din 1986 şi a mai fost nominalizată de şapte ori pentru cea mai înaltă distincţie cinematografică din Franţa.

Atacatorul nu a fost tatăl ei, celebrul cântăreţ Guy Béart, a declarat marţi, la Paris, co-regizoarea documentarului, Anastasia Mikova.

Vorbind în numele actorului, care nu a fost prezent, Mikova a declarat că Béart nu va da numele agresorului ei, deoarece aceasta nu este „abordarea filmului”. Incestul a început când Béart avea 10 ani şi a continuat până la vârsta de 14 ani, a spus ea.

Documentarul, intitulat „Such a Resounding Silence”, include poveştile a patru victime ale incestului, precum şi contribuţia proprie a lui Béart.

Într-un mesaj video prezentat la conferinţa de presă, Béart a declarat că iniţial nu a vrut să vorbească despre ea însăşi, ci doar despre alte victime ale incestului. „Dar onestitatea şi curajul lor m-au făcut să vreau să vorbesc şi eu”, a spus ea.

În documentar, vocea ei se aude în afara ecranului, adresându-se agresorului ei: „Din moment ce tatăl meu, mama mea şi prietenii mei nu au observat nimic, puteai să faci asta din nou, şi ai făcut-o, timp de patru ani”.

A fost „salvată” de bunica ei, a spus Béart.

Aproximativ 160.000 de copii devin victime ale agresiunilor sexuale în fiecare an în Franţa, iar 5,5 milioane de adulţi francezi au suferit abuzuri sexuale în copilărie, potrivit Ciivise, o comisie creată de guvern pentru protecţia victimelor abuzurilor sexuale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.