Actriţa australiană Cate Blanchett a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vedeta hollywoodiană, câştigătoare a două premii Oscar, a colaborat deja cu această agenţie a ONU în 2015, însă, luni, ea a primit în mod oficial noua titulatură în cadrul UNHCR.

”Sunt foarte mândră să îmi asum acest nou rol. Nu a existat niciodată un moment mai important pentru a lua apărarea refugiaţilor şi pentru a ne arăta solidaritatea. Trăim o criză fără precedent şi trebuie să ne împărţim responsabilitatea pe plan mondial. Se pare că ne aflăm într-un moment de răscruce. Vom merge oare pe calea compasiunii sau vom merge pe calea intoleranţei?”, a declarat Cate Blanchett. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”În calitatea mea de mamă, vreau ca fiii mei şi fiica mea să aleagă calea compasiunii. Există atât de multe oportunităţi, există optimism şi există o soluţie care ne aşteaptă la capătul drumului”, a adăugat vedeta australiană. 

Cate Blanchett, care are trei fii şi o fiică, s-a întors de curând dintr-o misiune UNHCR în Iordania, unde s-a întâlnit cu numeroase familii de refugiaţi sirieni.

Celebra actriţă a vizitat tabere de refugiaţi şi în Liban, în 2015. 

Acceptând noul ei rol, Cate Blanchett calcă astfel pe urmele fostului ambasador al bunăvoinţei Angelina Jolie, care a colaborat cu UNHCR timp de peste un deceniu în această calitate, înainte de a primi titlul de Emisar Special al acestei organizaţii umanitare.

Cate Blanchett, născută pe 14 mai 1969, una dintre cele mai apreciate actriţe din lume, a fost nominalizată de şapte ori la premiile Oscar. Actriţa australiană a câştigat de-a lungul anilor numeroase premii şi trofee importante, inclusiv două premii Oscar, trei Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi premiul pentru interpretare feminină (Cupa Volpi) la Festivalul de Film de la Veneţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.