Actriţa Carrie Fisher, una dintre vedetele francizei ”Războiul Stelelor/ Star Wars”, în care interpretează personajul Prinţesa Leia, a fost internată în stare critică, în secţia de terapie intensivă a unui spital din Los Angeles, după ce a suferit un infarct, vineri, în timp ce se afla la bordul unui avion, a anunţat fratele artistei americane, citat de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carrie Fisher, în vârstă de 60 de ani, a intrat în stop cardiorespirator cu doar câteva minute înainte ca avionul în care se afla, ce efectua o cursă pe ruta Londra - Los Angeles, să aterizeze pe pista principalului aeroport din metropola americană.

Câţiva pasageri au încercat să o salveze cu ajutorul unor tehnici de resuscitare. Carrie Fisher a fost transportată de urgenţă la un spital din Los Angeles imediat după aterizare, vineri, în jurul prânzului (ora 20.00 GMT), relatează TMZ.com.

Fratele artistei, Todd, a spus că vedeta se află în prezent în secţia de terapie intensivă a unui spital din Los Angeles.

”Dacă toată lumea s-ar ruga pentru ea, ar fi un lucru bun”, a declarat Todd Fisher în emisiunea ”Entertainment Tonight”. ”Medicii fac ceea ce se pricep ei mai bine, iar noi nu vrem să îi deranjăm. Aşteptăm, cu răbdare, lângă salonul ei”, a adăugat fratele vedetei.

Carrie Fisher se afla în Marea Britanie pentru a-şi promova cea mai recentă carte, ”The Princess Diarist”. 

Infarctul actriţei americane s-a produs cu aproximativ 15 minute înainte ca avionul să aterizeze pe aeroportul din Los Angeles, afirmă TMZ.com. Un medic care se afla bordul aeronavei i-a administrat artistei manevre de resuscitare (CPR). 

Paramedicii au petrecut apoi alte 15 minute efectuând alte manevre de resuscitare înainte ca artista să îşi recapete pulsul. Carrie Fisher a fost conectată la un dispozitiv de ventilaţie mecanică, în secţia de terapie intensivă de la UCLA, o celebră clinică medicală din Los Angeles, precizează TMZ.com.

Compania aeriană United Airlines a dat publicităţii un comunicat de presă în care a precizat că avionul care efectua cursa 935 de la Londra la Los Angeles a fost întâmpinat pe pistă de personal medical de specialitate, după ce echipajul aeronavei a raportat că unul dintre pasageri se afla ”în stare de inconştienţă şi nu răspundea la stimulii externi”.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, compania aeriană nu a dezvăluit numele pasagerului care a suferit acel infarct.

Reprezentanţii LA Fire Department au spus că paramedicii săi au aşteptat aterizarea aeronavei şi ”au oferit un dispozitiv avansat de întreţinere a funcţiilor vitale, au administrat un tratament agresiv pacientului şi l-au transportat la un spital din apropiere”.

Un reprezentant al poliţiei americane a dezvăluit pentru postul de televiziune NBC că starea de sănătate a actriţei ”nu este bună”. 

Unii dintre pasagerii aflaţi la bordul acelei aeronave au publicat pe Twitter câteva mesaje în care au descris incidentul. 

”Nu ştiu cum să procedez în acest caz, dar Carrie Fisher a încetat să mai respire în timp ce se afla la bordul avionului care o aducea acasă. Sper că va fi OK”, a scris Anna Akana, o vedetă a platformei online YouTube.

”Mulţumesc echipajului companiei United, care a intrat imediat în acţiune, dar şi acelui medic minunat şi acelor infirmiere aflate la bord şi care au dat o mână de ajutor”, a dezvăluit aceeaşi utilizatoare a platformei Twitter.

”Sunt complet şocat”, a scris un alt pasager, Brad Gage, un cunoscut actor de comedie. ”Anna Akana şi eu stăteam chiar pe rândul de scaune din faţa celui în care se afla Carrie Fisher, în avionul care ne aducea de la Londra. Ea a fost luată din avion de echipajele de urgenţe medicale”, a adăugat el.

Doi actori din distribuţia francizei ”Star Wars” şi-au exprimat la rândul lor sprijinul pentru vedeta americană prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare. 

Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker, a scris: ”Ca şi cum 2016 nu putea fi mai rău de atât...Îi transmit toată dragostea mea lui Carrie Fisher”.

Peter Mayhew, care interpretează personajul Chewbacca, a scris şi el un mesaj pe Twitter: ”Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă acum către buna noastră prietenă, Carrie Fisher, prinţesa preferată a tuturor”.

Carrie Fisher, născută pe 21 octombrie 1956, este fiica actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher. A devenit celebră cu rolul Prinţesei Leia din trilogia iniţială a francizei ”Star Wars” (1977-1983), pe care l-a reluat şi în cel mai recent film din această serie, ”Star Wars: Trezirea Forţei”. S-a remarcat şi în alte filme, precum ”Şampon/ Shampoo” (1975), ”Fraţii Blues/ The Blues Brothers” (1980), ”Hannah şi surorile ei/ Hannah and Her Sisters” (1986), ”Vecinii/ The Burbs” (1989) şi ”Când Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry Met Sally” (1989).

Actriţa americană a scris patru romane şi trei volume de memorii şi a fost căsătorită cu muzicianul Paul Simon în perioada 1983-1984.

Carrie Fisher a avut apoi o relaţie cu impresarul Bryan Lourd în perioada 1991 - 1994). Cei doi au împreună o fiică, Billie Catherine Lourd, născută pe 7 iulie 1992.

În cel mai recent volum de memorii, Carrie Fisher a dezvăluit că ea şi Harrison Ford, interpretul personajului Han Solo în franciza ”Star Wars”, au avut o aventură în timpul filmărilor de la primul lungmetraj din această serie cinematografică. În acea periadă, Carrie Fisher avea vârsta de 19 ani, iar Harrison Ford avea 33 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.