Actriţa britanică Vanessa Redgrave va participa la gala de deschidere a Bucharest International Film Festival 2017, care va avea loc miercuri, de la ora 19.30, la Cinema Elvire Popesco.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vanessa Redgrave este actriţa principală a filmului ”The Secret Scripture“, care va fi proiectat în deschiderea festivalului, şi regizoarea filmului documentar ”Sea Sorrow“, produs în 2017 de fiul său, Carlo Nero.

Imaginea copilului sirian fără viaţă spălat de ape pe plaja turcească s-a numărat printre ororile care au convins-o pe Vanessa Redgrave să debuteze regizoral cu acest documentar despre criza refugiaţilor.

Născută pe 30 ianuarie 1937, în Londra, Vanessa Redgrave este actriţă britanică de teatru şi film. În anul 1978, a câştigat un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, în filmul ”Julia”. Ea a mai primit numeroase premii, între care se numără două Globuri de Aur şi un premiu BAFTA.

Vanessa Redgrave a jucat în filme precum ”As You Like It” (1963), ”Morgan: A Suitable Case for Treatment” (1966), ”Isadora” (1968), ”Agatha” (1979), ”Tinereţea Ecaterinei/ Young Catherine” (1991), ”Misiune: Imposibilă/ Mission: Impossible” (1996), ”Tinereţe furată/ Girl, Interrupted”(1999), ”Crimă şi pedeapsă/ Crime and Punishment” (2002),”Contesa de gheaţă/ The White Countess” (2005), ”Scrisori către Julieta/ Letters to Juliet” (2010) şi Black Box (2014).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.