Actriţa australiană Margot Robbie va interpreta rolul Barbie în primul film cu actori consacrat celebrei păpuşi, a anunţat, marţi, compania Mattel şi studioul Warner Bros., potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barbie, care împlineşte anul acesta 60 de ani de când a fost creată, a fost deja subiectul mai multor filme animate care nu au fost difuzate niciodată în cinema. 

Lungmetrajul va fi produs de noua entitate a gigantului american de jucării, numită Mattel Films, şi coprodus de LuckyChap Entertainment, societatea de producţie a actriţei Margot Robbie.

Chiar dacă Mattel şi-a diversificat de mai mult timp modelele de păpuşi Barbie prin diferite culori ale ochilor, păr şi piele şi după ce a propus recent forme diferite, compania a ales totuşi o tânără blondă subţire cu ochii albaştri pentru debutul pe ecran. 

"Sunt foarte onorată să mă dedic acestui rol şi să produc un film care, cred, va avea un impact extrem de pozitiv asupra copiilor şi publicului din lumea întreagă", a declarat actriţa, citată în comunicat. 

În vârstă de 28 de ani, Margot Robbie are deja o carieră lungă în spate, cu aproape douăzeci de filme la activ, între care: "Mary Queen of Scots" (2018), "Suicide Squad" (2016) sau "I, Tonya" (2017) care i-a adus o nominalizare la categoria "cea mai bună actriţă" a premiilor Oscar. 

"De-a lungul celor 60 de ani, Barbie a inspirat copiii să se imagineze în roluri ambiţioase de prinţese sau preşedinţi", a comentat Margot Robbie, care o va interpreta pe Barbie Millicent Roberts, pe numele ei complet, originară din oraşul fictiv Willows, în statul Wisconsin. 

Anul 2018 a fost bun pentru Barbie, vânzările crescând cu 15% în primele nouă luni ale anului, totalizând 698 de milioane de dolari. 

În total, peste un miliard de păpuşi Barbie au fost vândute din 1959. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.