Actriţa americană Amy Adams, apreciată pentru interpretările sale din două filme notabile ce au fost lansate la sfârşitul anului 2016, ”Nocturnal Animals” şi ”Arrival”, a primit cea de-a 2.5980-a stea pe Walk of Fame din Hollywood, în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La evenimentul de miercuri a fost prezent şi actorul Jeremy Renner, colegul ei din distribuţia filmului ”Arrival”, care a adus un omagiu carierei impresionante pe care Amy Adams şi-a construit-o la Hollywood.

”Ca actriţă, a câştigat 60 de premii, a primit 174 de nominalizări, a fost nominalizată de 7 ori la Globurile de Aur şi de 5 ori la Oscaruri. Şi când te gândeşti că a început să muncească lucrând în restaurantul Hooters”, a spus Jeremy Renner.

La ceremonia de dezvelire a stelei dedicate actriţei Amy Adams au fost prezenţi soţul acesteia, artistul Darren Le Gallo, şi fiica lor, Aviana Olea Le Gallo. 

Amy Adams este o actriţă şi cântăreaţă americană, născută pe 20 august 1974. A câştigat două Globuri de Aur şi a primit cinci nominalizări la Oscar şi şase nominalizări la premiile BAFTA. 

A debutat în lungmetraj cu un rol în filmul ”Drop Dead Gorgeous” din 1999. După ce s-a mutat la Los Angeles, a avut câteva apariţii în filme de categoria B, înainte de a interpreta un rol principal în filmul ”Catch Me If You Can” (2002), regizat de Steven Spielberg, în care a jucat alături de Leonardo DiCaprio. Şi-a consolidat cariera la Hollywood, după ce a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din ”Junebug” (2005). Rolul unei prinţese pe care l-a interpretat în ”Enchanted” (2007), un musical produs de Disney, a ajutat-o să devină celebră.

Amy Adams a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile secundare interpretate în dramele ”Doubt” (2008), ”The Fighter” (2010) şi ”The Master” (2012). Anul 2013 a fost unul dintre cei mai importanţi din cariera actriţei americane - a interpretat-o pe celebra Lois Lane în filmul cu supereroi ”Man of Steel” şi rolul unei artiste în lungmetrajul ”American Hustle”, care i-a adus un Glob de Aur şi o nouă nominalizare la Oscar. A câştigat al doilea Glob de Aur pentru evoluţia sa din filmul ”Big Eyes” (2014). Anul 2016 reprezintă un nou moment de vârf în cariera vedetei americane, care a reluat rolul Lois Lane în ”Batman v Superman: Dawn of Justice” şi a fost lăudată de criticii de specialitate pentru interpretările sale din peliculele ”Arrival” şi ”Nocturnal Animals”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.